Βρετανία: Με σκανάρισμα προσώπου η αγορά τσιγάρων και αλκοόλ
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 09:55Πρόγραμμα ταυτοποίησης προσώπου στα αυτόματα ταμεία αποφάσισαν να υιοθετήσουν τα καταστήματα Tesco και Asda, προκειμένου να διασφαλίσουν πως προϊόντα, όπως τσιγάρα και αλκοόλ, δεν θα αγοράζονται από ανήλικους.
Με το σκανάρισμα του προσώπου ο υπολογιστής θα υπολογίζει την ηλικία του και είτε θα αποδέχεται είτε θα απορρίπτει τη συναλλαγή χωρίς τη χρήση περαιτέρω εγγράφων, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο.
Το πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε από την εταιρεία Yoti, δεν θα αποθηκεύει καμία πληροφορία και δεν θα είναι απαραίτητη η εγγραφή του πελάτη.
Ωστόσο, οι τακτικοί πελάτες θα μπορούν να έχουν ένα smart app που θα τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν το κινητό τους προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή, αφού πρώτα έχουν δημιουργήσει λογαριασμό με τα προσωπικά τους στοιχεία και σκανάρισμα του προσώπου τους.
Πηγή: skai.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion -
Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite