Ε.Ε. και ΗΠΑ ζητούν την εξιχνίαση της δολοφονίας της Μαρίνοβα

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 10:49

Ελεύθερος, χωρίς να του αποδοθούν κατηγορίες, αφέθηκε ο Ρουμάνος που κρατείτο από τη βουλγαρική αστυνομία, προκειμένου να ερευνηθεί το άλλοθί του στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα. Υπενθυμίζουμε ότι η σορός της εντοπίσθηκε το Σάββατο σε πάρκο της πόλης Ρούσε, στις όχθες του Δούναβη.

«Ερευνάμε το άλλοθι του κρατουμένου, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένος ύποπτος για το έγκλημα», ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Πάντως, στην τελευταία της εκπομπή, στις 30 Σεπτεμβρίου, η Μαρίνοβα παρουσίασε δύο συναδέλφους της οι οποίοι ερευνούσαν περιστατικά διαφθοράς στη χορήγηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η δολοφονία της Μαρίνοβα έχει προκαλέσει κύμα οργής σε πολλά βαλκανικά κράτη, τα οποία πάσχουν από ενδημική διαφθορά και αναποτελεσματικούς δικαστικούς θεσμούς.

Η εισαγγελία της Σόφιας ανακοίνωσε ότι η 30χρονη δημοσιογράφος είχε πέσει θύμα βιασμού, ξυλοδαρμού και στραγγαλισμού.

Τον αποτροπιασμό της εξέφρασε στο Twitter η αμερικανική πρεσβεία στη Βουλγαρία. «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τις Αρχές για την παραπομπή των δραστών στη Δικαιοσύνη».

Από τη μεριά της, η Κομισιόν κάλεσε τη Βουλγαρία να επισπεύσει τις έρευνες γύρω από τη δολοφονία.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video