Δημοψήφισμα ΠΓΔΜ: Μικρή συμμετοχή κι έρημοι δρόμοι η γενική εικόνα
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 16:25Μικρή συμμετοχή κι έρημοι δρόμοι είναι η γενική εικόνα που επικρατεί στην ΠΓΔΜ, την πιο κρίσιμη ημέρα του δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της ΠΓΔΜ, τις έξι πρώτες ώρες της ψηφοφορίας, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε μόλις στο 16%, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν τον Δεκέμβριο του 2016, το ποσοστό συμμετοχής στις έξι πρώτες ώρες της ψηφοφορίας ήταν 34,86% (με τελική συμμετοχή 66,79%).
Το ποσοστό συμμετοχής μέχρι τις 15:00 τοπική ώρα, τέσσερις ώρες πριν το κλείσιμο της κάλπης, ανήλθε στο 22,65%.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή θα πρέπει να φτάσει και να ξεπεράσει έστω με μία ψήφο το όριο του 50%, άλλως το δημοψήφισμα θεωρείται άκυρο.
Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum -
Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου -
Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ -
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα» -
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου