Bρετανία: Προετοιμασίες για άτακτο Brexit από τις φαρμακοβιομηχανίες
Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 09:04Τα σχέδιά τους να αυξήσουν τα αποθέματα φαρμάκων τους στη Βρετανία ανακοίνωσαν χθες τόσο η γαλλική Sanofi όσο και η ελβετική Novartis, προκειμένου να είναι έτοιμες σε περίπτωση που το Λονδίνο δεν καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες και υπάρξει τελικά «άτακτη» έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν είναι οι πρώτες εταιρείες που ετοιμάζονται για no deal. Τον περασμένο μήνα η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τα αποθέματα των φαρμάκων της στη χώρα κατά περίπου 20%.
Η Roche, η μεγαλύτερη παραγωγός αντικαρκινικών φαρμάκων, έχει επισημάνει ότι λαμβάνει «κατάλληλα μέτρα», ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών στη Βρετανία.
Όσο για τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της χώρας, την GlaxoSmithKline, υπογράμμισε την περασμένη εβδομάδα ότι κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διασφαλίσει ότι θα έχει επαρκείς ποσότητες φαρμάκων και εμβολίων μετά την έξοδο της χώρας από την Ένωση.
Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 2.600 φάρμακα παρασκευάζονται στη Βρετανία και 45 εκατομμύρια πακέτα ασθενών εξάγονται από τη Βρετανία σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κάθε μήνα, ενώ 37 εκατομμύρια πακέτα ασθενών εισρέουν στη χώρα από την Ένωση.
Σχετικά Άρθρα
- Marks & Spencer: «Λουκέτο» σε 11 καταστήματα στη Γαλλία λόγω Brexit
- ΑΑΔΕ: Μέχρι 31 Μαρτίου οι αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ για δαπάνες που διενεργήθηκαν στο Ην. Βασίλειο το 2020
- Οδηγίες έκδοσης ΑΜΚΑ για δικαιούχους συμφωνίας αποχώρησης - Brexit
- JPMorgan: Μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία 200 δισ. ευρώ από το Λονδίνο στη Φραγκφούρτη λόγω Brexit
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια -
Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ -
Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus -
CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico -
Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary -
Εθνική Τράπεζα: Νέο μέλος του ΔΣ ο Αδριανός Ηφαιστείων Κυριαζής