ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Μακρόν: «Όχι» σε ευρεία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 09:39

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε σήμερα ότι επιθυμεί να δει κινήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο, διατυπώνοντας την αντίθεσή του να προβεί σε διαπραγματεύσεις για μια συνολική εμπορική συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και Ουάσινγκτον.

«Δεν είμαι υπέρ να ξεκινήσουμε μια διαπραγμάτευση ενός τεράστιου εμπορικού συμφώνου, όπως την TTIP (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων), επειδή το γενικό πλαίσιο δεν το επιτρέπει», δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στην Ισπανία.

Παράλληλα σημείωσε πως αναμένει οι ΗΠΑ να προβούν σε κινήσεις για τους παράνομους, όπως τους χαρακτήρισε, δασμούς που έχουν επιβάλει σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Πρόσθεσε ότι οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν γεωργικά ζητήματα.

Οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου ήρθαν μια μέρα μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για τον τερματισμό επιβολής επιπλέον εμπορικών δασμών και τη διεξαγωγή συνομιλιών για ανοιχτές αγορές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΗΠΑ: Κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν απελευθερωθεί ο πάστορας

Παραγουάη: Νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα ο υπουργός και ο υφυπουργός Γεωργίας

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Κυρ. Μητσοτάκης: Ελλάδα και Γαλλία γινόμαστε ένας ισχυρός άξονας στη Μεσόγειο
  • Εμ. Μακρόν: Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της Ελλάδας - «Αν η κυριαρχία σας απειλείται, θα είμαστε εδώ για εσάς»
  • Ε. Μακρόν: «Όποιος επιτίθεται στην Κύπρο, επιτίθεται στην Ευρώπη» - Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν είναι και δεν θα μείνει ποτέ μόνη»
  • Στην Κύπρο τη Δευτέρα Μακρόν και Μητσοτάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στο νοσοκομείο ο αναπλ. υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, μετά από αδιαθεσία στη Βουλή
  • Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια
  • Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ
  • Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus
  • CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico
  • Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version