ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 09:31

Την αποχώρησή τους από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή δεν έχει προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και επειδή είναι «προκατειλημμένο» απέναντι στο Ισραήλ.

Όπως επιβεβαίωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό, Νίκι Χέιλι, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποσύρονται από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, διότι καμιά άλλη χώρα «δεν είχε το θάρρος» να «συμμετάσχει στον αγώνα» για να μεταρρυθμιστεί αυτό το «υποκριτικό και αυτοεξυπηρετικό» όργανο του ΟΗΕ, που «βγάζει λεφτά» από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τόνισε ότι «θα προτιμούσε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να παρέμεναν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο», πρόσθεσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς, εκπρόσωπος του Γκουτέρεζ, σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η ευρωπαϊκή διπλωματία ανέφερε σχολιάζοντας την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να αποσυρθούν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ότι η εν λόγω κίνηση υπάρχει κίνδυνος να πλήξει το διεθνή ρόλο της Ουάσινγκτον.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονταν πάντα στην πρώτη γραμμή ως προς την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο και για πολλά χρόνια υπήρξαν ισχυρός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου που υπογράφει η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, χαρακτήρισε «λυπηρή» την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να αποχωρήσουν από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και πρόσθεσε ότι η υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς το όργανο αυτό του ΟΗΕ παραμένει σταθερή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Συμφωνία Μέρκελ - Μακρόν για το ευρώ και το προσφυγικό - Τι είπαν για την Ελλάδα

Το Ισραήλ έπληξε 25 στόχους στη Γάζα σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Απειλές ΗΠΑ προς Ιράν: «Οικονομική απομόνωση που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος»
  • ΗΠΑ: Άλμα του πληθωρισμού στο 3,5%
  • Μόσχα: Iκανοποιημένη μετά τη χαλάρωση από τις ΗΠΑ των πετρελαϊκών κυρώσεων
  • ΗΠΑ: Σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια
  • Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ
  • Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus
  • CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico
  • Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary
  • Εθνική Τράπεζα: Νέο μέλος του ΔΣ ο Αδριανός Ηφαιστείων Κυριαζής

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version