ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Η Γερμανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Ποιες χώρες παραμένουν και ποιες φεύγουν

Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 10:17

Από το 2019 η Γερμανία θα κατέχει θέση στο πιο ισχυρό όργανο των Ηνωμένων Εθνών, καθώς εξελέγη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, και για τα επόμενα δύο χρόνια θα έχει έδρα εκεί.

Στην ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών η Γερμανία έλαβε 184 σε σύνολο 193 ψήφων.

Συνολικά, άλλαξαν πέντε μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου και εξελέγησαν επίσης το Βέλγιο, η Ινδονησία, η Νότια Αφρική και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Οι πέντε αυτές χώρες αντικατέστησαν τη Σουηδία, την Ολλανδία, την Αιθιοπία, τη Βολιβία και το Καζακστάν που θα αποσυρθούν στο τέλος του έτους.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι το πιο ισχυρό όργανο των Ηνωμένων Εθνών. Υπάρχουν πέντε μόνιμα και δέκα μη μόνιμα μέλη. Τα μόνιμα μέλη είναι αυτά που έχουν το δικαίωμα του βέτο: οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Κίνα. Τα μη μόνιμα αλλάζουν κάθε δύο χρόνια.

Η Γερμανία γίνεται μέλος του ΣΑ για πέμπτη φορά και τα επόμενα χρόνια σκοπεύει να εργαστεί πρωτίστως για την πρόληψη κρίσεων.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να είναι πιο ολοκληρωμένο», δήλωσε ο Γερμανός Πρέσβης του ΟΗΕ, κ. Κρίστοφ Χόισγκεν. «Πρέπει να αγωνιστεί για την πρόληψη των κρίσεων».

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η δέσμευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι στην ημερήσια διάταξη της Γερμανίας, γράφει η εφημερίδα Die Zeit.

«Εμείς δεν θα είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε πράγματα, αλλά θέλουμε ένα σαφές όραμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας», τόνισε ο Χόισγκεν, ο οποίος εκπροσωπεί τη Γερμανία στα Ηνωμένα Έθνη από το περασμένο έτος και στο παρελθόν έχει διατελέσει σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Άγκυρα: Αποτέλεσμα του ρατσιστικού κύματος στην Αυστρία η απέλαση των ιμάμηδων

Σύνοδος G7: Απίθανο να εκδοθεί τελικό ανακοινωθέν λόγω των διαφωνιών των έξι με τις ΗΠΑ

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας
  • Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης
  • Singapore Airlines: Επένδυση-μαμούθ 2 δισ. δολαρίων για τη ριζική ανακαίνιση των καμπινών και των υπηρεσιών της
  • Εθνική Ασφαλιστική: Οκτώ διακρίσεις στα Content Marketing Awards 2026 και Peak Awards 2026
  • Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα
  • Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version