ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Ε.Ε.: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έξι χώρες που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους για την ποιότητα του αέρα

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 10:26

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έξι κράτη μέλη της, επειδή δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την ποιότητα του αέρα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Βρετανία. 

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία παραπέμπονται στο Δικαστήριο, επειδή δεν τήρησαν τα όρια για το διοξείδιο του αζώτου, που εκλύεται από τις εξατμίσεις.

Η Ουγγαρία, η Ιταλία και η Ρουμανία δεν τήρησαν τις προδιαγραφές για τα επίπεδα των αιωρούμενων μικροσωματιδίων, των υλικών εκείνων (σκόνη, καπνός, αιθάλη, γύρη) που είναι με φυσικό τρόπο παρόντα στον αέρα, όμως η συγκέντρωσή τους αυξάνεται από τη ρύπανση.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ιανουαρίου, κατά την οποία η Επιτροπή δήλωσε ότι θα σκληρύνει τη στάση της έναντι των κρατών μελών που εξακολουθούν να παραβιάζουν τους στόχους που θεσπίσθηκαν το 2005 και το 2010.

«Η Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να συμπεράνει πως, στην περίπτωση των έξι κρατών μελών, τα πρόσθετα μέτρα που προτάθηκαν δεν επαρκούν για να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν συμμόρφωση με τις προδιαγραφές για την ποιότητα του αέρα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για το Περιβάλλον, Καρμένου Βέλα.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία, η Σλοβακία και η Τσεχία απέφυγαν το Δικαστήριο, καθώς υποσχέθηκαν μέτρα που θα τους επιτρέψουν να συμμορφωθούν με τους κανόνες της ΕΕ για την ποιότητα του αέρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΗΠΑ: Σχέδιο νόμου για πάγωμα οποιασδήποτε μεταφοράς στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία

Γαλλία: Απετράπη νέα επίθεση, συνελήφθησαν δύο αδέλφια αιγυπτιακής καταγωγής

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Κυβερνοεπίθεση σε κρεοπωλείο στην Κηφισιά – Ανέβασαν τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς
  • Κακοκαιρία «AGNETA»: Σε κατάσταση RED CODE επτά περιοχές μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας
  • Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πειραιώς - Δείκτης Στεγαστικού Κλίματος: Προσδοκίες και αντιλήψεις των ελληνικών νοικοκυριών για την αγορά ακινήτων
  • Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική o κ. Μιχάλης Κολέτσος
  • Bioderma & Emmanouela Cosmetics δημιουργούν το Pink with Purpose Kit, για να ενισχύσουν το «Άλμα Ζωής»
  • Ferrari: Αύξηση 6% των εσόδων στο εννεάμηνο, στα 5,68 δισ. ευρώ
  • Κυβερνοεπίθεση σε κρεοπωλείο στην Κηφισιά – Ανέβασαν τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς
  • ΟΤΕ: Πρόταση του ΔΣ για επανεκλογή του Κώστα Νεμπή για νέα τριετή θητεία

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version