Στον αέρα η συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 09:24Ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις τελευταίες απειλές της Πιονγιάνγκ.
«Θα πρέπει να δούμε εάν θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος με τη Βόρεια Κορέα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας: «Θα επιμείνω στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».
Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους στο Οβάλ γραφείο, ο Τραμπ ξεκαθάρισε ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.
Από τη μεριά της η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον διατηρεί πάντα την ελπίδα πως η προγραμματισμένη συνάντηση Τραμπ - Κιμ τελικά θα πραγματοποιηθεί. «Ο πρόεδρός μας είναι ο πιο σταθερός διαπραγματευτής που υπάρχει», προσέθεσε η Σάντερς, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ασυνήθιστο να σημειώνονται αναταράξεις σε παρόμοιες διαδικασίες.
Σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα έχει απειλήσει να ακυρώσει τη Σύνοδο Κορυφής, αν οι ΗΠΑ επιδιώξουν να την εξαναγκάσουν να αποκηρύξει μονομερώς το πυρηνικό οπλοστάσιό της.
Εξάλλου, η Πιονγιάνγκ ακύρωσε συνάντηση υψηλού επιπέδου με τη Νότια Κορέα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγονται αυτές τις ημέρες από τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion