ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

ΟΠΕΚΑ: Πριν το Πάσχα η Α΄ δόση του νέου επιδόματος παιδιού

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 13:49
Δαπάνη ύψους 160 εκατ. ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εγκρίθηκε προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Α΄ διμήνου 2018, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο site του ΟΠΕΚΑ, το 2018 θα δοθούν 910 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του νέου Επιδόματος Παιδιού, έναντι 650 εκατομμυρίων που δόθηκαν το 2017 και τα προηγούμενα χρόνια. 
 
Επίσης, σημειώνεται ότι στα τέλη Μαρτίου και πριν το Πάσχα, θα δοθεί η Α΄ δόση του νέου επιδόματος, με τα στοιχεία της εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης που υποβλήθηκε το 2017. Στις επόμενες δόσεις θα ενσωματωθούν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης του 2018. Το Επίδομα Παιδιού θα πληρώνεται πλέον σε 6 διμηνιαίες δόσεις, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας εκκαθαρισμένης φορολογικής δήλωσης.
 
Η επεξεργασία των αιτήσεων και συνολικά η διαδικασία θα επισπευσθεί σημαντικά με τη βοήθεια της νέας ψηφιακής πλατφόρμας που προετοιμάζεται στο πρότυπο του Κοινωνικού Μερίσματος 2017. Η αυτοματοποιημένη λειτουργία της νέας πλατφόρμας θα στηρίζεται σε ηλεκτρονικές διαδικασίες και αυτόματες διασταυρώσεις.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Εθνική Συλλογική Σύμβαση: Επίδομα γάμου και άδειες εργαζόμενων γονέων

ΕΚΤ: Πρόταση για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 70 έτη

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Airbnb: Χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων στην Airbnb.org για δωρεάν διαμονές σε ευάλωτες ομάδες
  • Qatar Insurance Strengthens Financial Performance with 14% Growth in Insurance Revenue to QR 7.4 Billion and Net Profit of QR 562 Million in the First Nine Months of 2026
  • Ping An Reports Steady Growth in 9M 2026 Operating Profit1 Increases 8.3% YoY and Equity Rises 4.4% YTD
  • HSBC Holdings plc 3Q 2026 Earnings Release
  • ARAG DAY 2026: Μια κοινή ημέρα κοινωνικής προσφοράς σε όλο τον κόσμο
  • ΕΑΕΕ: Άνοδος 10,1% της παραγωγής ασφαλίστρων στο οκτάμηνο

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version