ΕΔΟΕΑΠ: Πλήρης κάλυψη των εισφορών των ανέργων για έξι μήνες
Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 11:15Την με εισοδηματικά κριτήρια ενίσχυση των ανέργων που δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία και την οικονομική κρίση αποφάσισε το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, με πλήρη κάλυψη των εισφορών τους για έξι μήνες, από 1/1/2022 έως 30/6/2022.
Στο σκεπτικό της απόφασης ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας όχι μόνο στο εισόδημα αλλά και στη ζωή μας. Επί του πρακτέου, ο Οργανισμός θα καλύψει τη μειωμένη μηνιαία εισφορά ανεργίας (23,08 ευρώ x 6).
Για τους υπό ενίσχυση ανέργους, θα πρέπει το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 14.000 ευρώ, να μην υπάρχουν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα ή μισθωτή απασχόληση, να μην υπάρχει διπλή ασφαλιστική ικανότητα, να μην είναι κάτοικοι εξωτερικού και να είναι ενήμεροι ως προς τις οφειλές τους έως την 31η Δεκεμβρίου 2021. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορούν να ζητήσουν την ένταξή τους στον ευνοϊκό διακανονισμό των 72 δόσεων, όπως αποφάσισε στην πρώτη συνεδρίασή του το νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Οι άνεργοι πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) αίτημα υπαγωγής έως το τέλος του έτους, καταθέτοντας εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικής χρήσης 2020. Ακόμη και άνεργος με κλειστή περίθαλψη, λόγω αναστολής, δύναται να υπαχθεί στη ρύθμιση μέχρι την 30/6/2022, κατόπιν αίτησης υπαγωγής στο ασφάλιστρο και διακανονισμό οφειλής.
Η ρύθμιση είναι ανεξάρτητη από αυτήν της ΕΣΗΕΑ για την κάλυψη εισφορών των ανέργων μελών της, επίσης με εισοδηματικά κριτήρια.
Σχετικά Άρθρα
- Νέο ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ: Πρόεδρος εκ νέου ο Σταύρος Καπάκος
- ΕΔΟΕΑΠ: Συνεχίζεται η συνεργασία με τα Metropolitan – Τι θα ισχύσει με το Ερρίκος Ντυνάν
- Φάρμακα: Τι αλλάζει από 1ης Ιουνίου για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ - Το 55% της δαπάνης αφορά στα δωρεάν ΦΥΚ και ειδικών παθήσεων
- ΕΔΟΕΑΠ: Αλλαγή ποσοστού εισφοράς επικουρικής ασφάλισης από 1/1/2023 για εργαζομένους σε ΕΤΑΣ και ΤΕΑΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion