ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

e-ΕΦΚΑ: Ξεκινά από σήμερα η αυτόματη λήψη φορολογικής ενημερότητας

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 17:19

Από σήμερα ο e-ΕΦΚΑ ξεκινά να αξιοποιεί τη διαλειτουργικότητα για την αυτόματη λήψης φορολογικής ενημερότητας για την εξόφληση πολιτών και επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα σε αυτόν. Έτσι, φυσικά και νομικά πρόσωπα σταματούν να προσκομίζουν φορολογική ενημερότητα για να πληρωθούν, καθώς η διαδικασία γίνεται αυτόματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο e-ΕΦΚΑ, μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας, αποκτά πρόσβαση στην διασύνδεση των δημοσίων φορέων με τα πληροφοριακά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μόνο σε ό,τι αφορά στον συγκεκριμένο φορέα, κατά το τελευταίο έτος πάνω από 10.000 φορολογικές ενημερότητες εκδόθηκαν και προσκομίστηκαν από υπόχρεους, είτε με φυσικό είτε με ηλεκτρονικό τρόπο.

Η διασύνδεση υλοποιείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ταυτόχρονα, ξεκινά η αξιοποίηση της συγκεκριμένης διαλειτουργικότητας και από την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και το Δήμο Βόλου. Η Βουλή των Ελλήνων ήταν ο πρώτος δημόσιος φορέας που αξιοποίησε την εν λόγω υπηρεσία μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας. Ακολούθησε η ΚΕΔΕ, έτσι ώστε να μη χρειάζεται η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας προς τους Δήμους της χώρας.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί αιτήματα ένταξης από περισσότερους από 110 δημοσίους φορείς. Αυτήν τη στιγμή, η συγκεκριμένη διαλειτουργικότητα βρίσκεται σε πιλοτική ή παραγωγική λειτουργία σε περισσότερο από το 50% των φορέων.

H Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καλεί όλους τους φορείς του Δημοσίου να αξιοποιήσουν την υπηρεσία διαλειτουργικότητας για τη φορολογική ενημερότητα, προκειμένου να ωφεληθούν χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και οι ίδιοι οι φορείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Από σήμερα η αύξηση των προσωρινών συντάξεων και τα αναδρομικά σε 65.251 συνταξιούχους - Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Δεκεμβρίου

ΟΑΕΔ: Νωρίτερα από ποτέ οι πληρωμές Δώρου Χριστουγέννων

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Ψηφιακό άλμα e-ΕΦΚΑ για ταχύτερη απονομή συντάξεων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 19 Ιουνίου
  • Εκτός λειτουργίας το Σάββατο τα ψηφιακά συστήματα του e-ΕΦΚΑ
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 12 Ιουνίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Generali debuts at Lloyd’s with Syndicate 2031 Red Bridge
  • Aviva launches 24/7 cyber safety helpline for Signature home insurance customers
  • MSC Cruises: Ημέρα Καριέρας εν πλω για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών
  • ΑΔΜΗΕ: Η Φολέγανδρος συνδέθηκε με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα
  • ΟΛΠ: Ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στα logistics
  • ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Πληρωμές 32,34 εκατ. ευρώ για αγροτικές ενισχύσεις - Ξεκίνησαν οι καταβολές για τα Σχέδια Βελτίωσης

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version