ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Eli Lilly: Εξαγοράζει την AtaiBeckley έναντι 2,8 δισ. δολαρίων

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2026 17:50

Σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας ψυχεδελικών φαρμάκων AtaiBeckley προχωρά η Eli Lilly, καταβάλλοντας 2,8 δισ. δολάρια, καθώς ενισχύεται διεθνώς το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση ουσιών αυτής της κατηγορίας στην αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών.

Η συναλλαγή δίνει στην αμερικανική φαρμακοβιομηχανία πρόσβαση στο πειραματικό φάρμακο της AtaiBeckley που βασίζεται στη διμεθυλοτρυπταμίνη, γνωστή ως DMT, και βρίσκεται σε κλινικές δοκιμές Φάσης 3 για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής στη θεραπεία κατάθλιψης.

Επιπροσθέτως, η AtaiBeckley αναπτύσσει και άλλες θεραπείες με βάση ψυχεδελικές ουσίες για παθήσεις ψυχικής υγείας, μεταξύ των οποίων και ένα φάρμακο που σχετίζεται με το MDMA, την ουσία που είναι γνωστή και ως έκσταση.

Το βασικό υπό ανάπτυξη φάρμακο της εταιρείας, με την ονομασία BPL-003, σχετίζεται με το DMT και χορηγείται μέσω ρινικού σπρέι. Η θεραπεία πραγματοποιείται σε κλινικό περιβάλλον, όπου οι ασθενείς παραμένουν υπό παρακολούθηση για περίπου δύο ώρες. Τα πρώτα αποτελέσματα από τις δοκιμές Φάσης 3 αναμένονται το 2029.

Η Eli Lilly θα καταβάλει 6,75 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή της AtaiBeckley, αποτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 2,8 δισ. δολάρια. Το προσφερόμενο τίμημα είναι κατά 26% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Τετάρτη, η οποία είχε διαμορφωθεί στα 5,36 δολάρια.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι η Lilly ενδέχεται να καταβάλει επιπλέον έως 2,50 δολάρια ανά μετοχή, ή συνολικά περίπου 1 δισ. δολάρια, εφόσον τα φάρμακα της AtaiBeckley επιτύχουν συγκεκριμένους αναπτυξιακούς και ρυθμιστικούς στόχους.

Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, η μετοχή της AtaiBeckley σημείωσε άνοδο άνω του 30% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κουτάλες σούπας

Ο Κωνσταντίνος Μεφσούτ, νέος Γενικός Διευθυντής του PhARMA Innovation Forum

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Novo Nordisk κατά Eli Lilly: Στα δικαστήρια ο «πόλεμος» των φαρμάκων αδυνατίσματος
  • Eli Lilly: Εξαγοράζει την Orna Therapeutics για την προώθηση κυτταρικών θεραπειών
  • Eli Lilly: Άλμα πωλήσεων έως 27% - Μεγάλη ζήτηση για φάρμακα απώλειας βάρους
  • Eli Lilly: Εξαγοράζει την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Morphic έναντι 3,2 δισ. δολ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πυρκαγιά σε φορτηγό-οχηματαγωγό της Blue Star βόρεια της Μυκόνου - Σε εξειδικευμένες εταιρείες η διαχείριση του πλοίου και η προστασία του περιβάλλοντος
  • Air France: Στην κορυφή του κόσμου η «La Première» στα βραβεία Skytrax 2026
  • INTERLIFE: Κερδοφορία και αύξηση βασικών οικονομικών μεγεθών στο Α΄ εξάμηνο του 2026
  • Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η επέκταση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTMIS) και Πληροφόρησης
  • Condor: Στο δίκτυό της η Αθήνα από το 2027 - Νέες πτήσεις από Φραγκφούρτη
  • Το lounge της Star Alliance στο Παρίσι διατηρεί τον τίτλο του κορυφαίου Lounge Αεροπορικής Συμμαχίας στον κόσμο

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version