EBRD: Επένδυση 24 εκατ. ευρώ στη Famar
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2024 17:09Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), μαζί με τη MidEuropa και άλλους επενδυτές, υποστηρίζει, με επένδυση ιδίων κεφαλαίων 24 εκατ. ευρώ, την εξαγορά στην Ελλάδα της Famar, ενός κορυφαίου οργανισμού ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών συμβολαίων (CDMO).
Η επένδυση της EBRD θα στηρίξει τα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της Famar, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της παραγωγικής της ικανότητας και των εγκαταστάσεων έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στην Ελλάδα.
Με έδρα την Ελλάδα και εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, η Famar είναι μια κορυφαία φαρμακευτική CDMO, που εστιάζει στην παραγωγή και διανομή μιας ευρείας γκάμας φαρμακευτικών προϊόντων, προϊόντων υγείας και καλλυντικών.
Με τη νέα ιδιοκτησία, η Famar σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα για να επεκτείνει τις παραγωγικότητά της, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να μετατοπίζει το μείγμα προϊόντων της προς προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.
Η EBRD ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε προσωρινή βάση το 2015 για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει επενδύσει περισσότερα από 7,9 δισ. ευρώ σε 115 έργα στους εταιρικούς, χρηματοοικονομικούς, ενεργειακούς και υποδομές τομείς της ελληνικής οικονομίας.
Σχετικά Άρθρα
- Πειραιώς: Νέες χρηματοδοτήσεις 500 εκατ. ευρώ για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μέσω συμφωνίας με την EBRD
- Όμιλος FAMAR: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Bruce Vielle
- FAMAR: Νέα συμφωνία με GE HealthCare για παραγωγή ιωδιούχων σκιαγραφικών μέσων
- Alumil: Δάνειο 13,7 εκ. ευρώ από την EBRD για ανάπτυξη εγκαταστάσεων στην ω
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ειρ. Αγαπηδάκη: Γρίπη και COVID «έρχονται» μαζί και φέτος -
Εθνική Τράπεζα - Skroutz: Ένας χρόνος συνεργασίας στις πληρωμές και την επιβράβευση αγορών -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων στις 7 Οκτωβρίου -
Philip Morris: Η Ελληνίδα Ειρήνη Δρακάκη επικεφαλής σε Κροατία και Σλοβενία -
Τελετή παράδοσης νέων νοσοκομειακών κλινών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» -
Β. Κικίλιας: «Ολοκληρώθηκαν 13 σημαντικά λιμενικά έργα ύψους 78,4 εκατ. ευρώ σε όλη τη χώρα»