Πλεύρης: Προσωπικό γιατρό θα έχουν και οι ανασφάλιστοι πολίτες
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 16:55«Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο θεσμό του προσωπικού γιατρού.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο κατήγγειλαν ότι ανασφάλιστοι πολίτες της Μαγνησίας αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, όταν επιχείρησαν να εγγραφούν σε ιδιώτη ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, κάνοντας λόγο για «αποκλεισμό ανασφάλιστων πολιτών» από τη δυνατότητα εγγραφής σε ιδιώτες γιατρούς, συμβεβλημένους με τον Οργανισμό.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… αδιάβαστους, σημειώνοντας ότι με την Ερώτησή τους επιτίθενται σε βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ:
«Οι 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι αδιάβαστοι ή πιο πιθανόν στρέφονται με Ερώτησή τους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο θέμα κάλυψης των ανασφάλιστων από τον προσωπικό ιατρό δεν αλλάξαμε τίποτα από ό,τι προέβλεπε ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού. Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό. Το ίδιο ακριβώς που προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ξανθού προβλέπουμε και στον νόμο για τον προσωπικό γιατρό. Οι διατάξεις είναι πανομοιότυπες, διαβάζοντάς τες θα καταλάβουν ότι με την Ερώτησή τους επιτίθενται σε βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.
Σχετικά Άρθρα
- Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη: Ο Χαφτάρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Έδιωξε και τον Πλεύρη
- Θεσμός προσωπικού γιατρού: 1.379 προσλήψεις, κίνητρα και «ποινές»
- Οι αντιδράσεις παθολόγων και γενικών γιατρών στο σχέδιο για τον Προσωπικό Γιατρό
- Δήμος Αθηναίων: Έως τις 20 Απριλίου οι αιτήσεις για τη δωρεάν χορήγηση αναπηρικών αμαξιδίων σε ανασφάλιστους πολίτες
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών -
ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες -
Allianz SE, Εθνική Τράπεζα και Allianz Ελλάδος υπέγραψαν οριστική συμφωνία για μειοψηφική συμμετοχή και στρατηγική συνεργασία bancassurance -
Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση -
Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031 -
TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης