ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Πλεύρης: Από 20 έως 45 ευρώ και χωρίς clawback και rebate η αμοιβή του προσωπικού ιατρού

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 12:42

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία σύμβασης παροχής υπηρεσιών του προσωπικού γιατρού, όπως γνωστοποίησε με γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Η σύμβαση αφορά στο σύνολο των ιδιωτών γιατρών σε πρώτη φάση ειδικότητας γενικής, οικογενειακής ιατρικής και παθολογίας και θα ακολουθήσει πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ προς το σύνολο των γιατρών αυτών των ειδικοτήτων.

Η αμοιβή κατ’ άτομο κυμαίνεται από 20 έως 45 ευρώ και δεν θα υπόκειται σε claw back και rebate, όπως αναληθώς διακινείται, ενώ οι ώρες απασχόλησης των γιατρών βάσει του εγγεγραμμένου πληθυσμού θα κυμαίνονται από 15 έως 35 εβδομαδιαίως.

Παράλληλα δόθηκε εντολή στον ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει κατά προτεραιότητα η διαπραγμάτευση με τον ΠΙΣ για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης για τους γιατρούς των λοιπών ειδικοτήτων με στόχο την όσο πιο δυνατή καθολική πρόσβαση των ασθενών σε περισσότερους ειδικούς γιατρούς.

Συνεπώς υλοποιείται η δέσμευσή μας για άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ στο σύνολο των γιατρών και καλύτερες αμοιβές με ρεαλιστικές υποχρεώσεις», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τιμήθηκε με το βραβείο «ΔΙΟΛΚΟΣ» στα Βραβεία “Made in Greece 2022”

«Όχι» στα νέα μέτρα, «ναι» στην 4η δόση εμβολίου στους άνω των 30 εισηγείται η Εθνική Επιτροπή

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • ΙΣΑ και 9 Φορείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας για το clawback στον Υφ. Οικονομικών
  • ΙΣΑ: Ο μηχανισμός του clawback έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχής των παρόχων υγείας
  • Άδ. Γεωργιάδης: Στόχος να πέσει το clawback κάτω από το 20% μέσα στο 2026
  • Άδ. Γεωργιάδης: Τα μέτρα για το clawback αποδίδουν για τα διαγνωστικά κέντρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum
  • Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου
  • Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ
  • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
  • Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version