Novartis: Στις 2 Μαρτίου απολογείται η Ελένη Τουλουπάκη
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 16:40Προθεσμία για τις 2 Μαρτίου έλαβε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
O τελευταίος, μετά τη δίωξη που άσκησε σε βάρος του η Βουλή ερευνάται από την ειδική ανακρίτρια για χειραγώγηση της έρευνας για τη Novartis με στόχο να καταστούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα κατηγορούμενοι.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαγγελόπουλος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, απόπειρα εκβίασης, δωροληψία, κ.ά.
Η κα Τουλουπάκη, που βρίσκεται αντιμέτωπη με το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, αρνείται τις κατηγορίες που της αποδίδονται.
Σχετικά Άρθρα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας
- Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης
- Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας -
Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης -
Singapore Airlines: Επένδυση-μαμούθ 2 δισ. δολαρίων για τη ριζική ανακαίνιση των καμπινών και των υπηρεσιών της -
Εθνική Ασφαλιστική: Οκτώ διακρίσεις στα Content Marketing Awards 2026 και Peak Awards 2026 -
Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα -
Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI