Pfizer: Αύξηση κατά 16% στα προσαρμοσμένα κέρδη το 2020
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 18:46Σημαντική αύξηση των προσαρμοσμένων κερδών εμφάνισε στο σύνολο της χρήσης 2020 αλλά και στο δ΄ τρίμηνο του 2020 η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, που όμως κινήθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών. Τα έσοδα της εταιρείας, ωστόσο, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα για το σύνολο του 2020 ύψους 41,90 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 2% σε σύγκριση με τα 41,17 δισ. δολάρια του προηγούμενου έτους.
Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 9,61 δισ. δολάρια, αντί των 16,27 δισ. δολαρίων το 2019, με τα προσαρμοσμένα κέρδη, ωστόσο, να είναι αυξημένα κατά 16% στα 12,50 δισ. δολάρια από 10,81 δισ. δολάρια το 2019. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 2,22 δολάρια από 1,91 δολάρια.
Στο δ΄ τρίμηνο του 2020, τα έσοδα της φαρμακευτικής εταιρείας ανήλθαν σε 11,68 δισ. δολάρια από 10,44 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση 12%. Η εταιρεία εμφάνισε στο δ΄ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης κέρδη 594 εκατ. δολαρίων έναντι ζημιών 337 δισ. δολαρίων, με τα προσαρμοσμένα κέρδη να σημειώνουν άνοδο 15% και να ανέρχονται στα 2,36 δισ. δολάρια έναντι 2,05 δισ. δολαρίων το δ΄ τρίμηνο του 2019. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 0,42 δολάρια έναντι 0,36 δολαρίων, αυξημένα κατά 14%.
Τα έσοδα από τα εμβόλια αυξήθηκαν κατά 17%, από τα ογκολογικά φάρμακα κατά 23% και από τα φάρμακα για σπάνιες ασθένειες κατά 26%.
Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 0,50 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα της εταιρείας αναμένονταν στα 11,48 δισ. δολάρια.
Η φαρμακευτική αναθεώρησε επίσης προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της τρέχουσας χρήσης, σε κέρδη ανά μετοχή το 2021 στο εύρος 3,10-3,20 δολαρίων από 3-3,10 δολάρια προηγουμένως.
Η εταιρεία αναμένει για το σύνολο της χρήσης 2021 έσοδα μεταξύ 59,4 και 61,4 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές αναμένουν για το 2021 έσοδα της τάξης των 58,3 δισ. δολαρίων.
Σχετικά Άρθρα
- Συνεργασία Pfizer και ΕΚΕΒΕ «Αλέξανδρος Φλέμιγκ» για την ψηφιακή καινοτομία στη βιοϊατρική
- Pfizer: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη και πωλήσεις στο δ΄ τρίμηνο
- Μνημόνιο συνεργασίας του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την ενίσχυση της Καινοτομίας
- Pfizer: Στα 2,5 δισ. ευρώ το αποτύπωμα της επένδυσης στη Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Πειραιώς - Δείκτης Στεγαστικού Κλίματος: Προσδοκίες και αντιλήψεις των ελληνικών νοικοκυριών για την αγορά ακινήτων -
Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική o κ. Μιχάλης Κολέτσος -
Bioderma & Emmanouela Cosmetics δημιουργούν το Pink with Purpose Kit, για να ενισχύσουν το «Άλμα Ζωής» -
Ferrari: Αύξηση 6% των εσόδων στο εννεάμηνο, στα 5,68 δισ. ευρώ -
Κυβερνοεπίθεση σε κρεοπωλείο στην Κηφισιά – Ανέβασαν τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς -
ΟΤΕ: Πρόταση του ΔΣ για επανεκλογή του Κώστα Νεμπή για νέα τριετή θητεία