ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

38 κλίνες ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές στον ΕΟΠΥΥ

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 12:08

Σε συμφωνία για την παράδοση κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από τις ιδιωτικές κλινικές στο ΕΚΑΒ προχώρησε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλιας Κικίλιας, μετα από συνεννόηση με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).

Η συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση 38 κλινών ΜΕΘ, 29 στην Αττική και εννέα στην υπόλοιπη Ελλάδα -αν και εκ παραδρομής στην αρχή ανακοινώθηκε ότι οι κλίνες ήταν 49. Η διάθεση των κλινών ΜΕΘ έχει ήδη ξεκινήσει υπό τη διαχείριση του ΕΚΑΒ.

Κάθε κλινική θα ενημερώνει καθημερινά το ΕΚΑΒ για τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ που θα διαθέτει, ώστε αυτές να προσφέρονται για την κάλυψη των αναγκών ασθενών του ΕΟΠΥ μέσω της λίστας διαχείρισης αιτημάτων που τηρείται στο ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ έχει την ευθύνη συντονισμού και υλοποίησης της διαδικασίας, ώστε να επιτυγχάνεται η άμεση ενημέρωσή του για τον προγραμματισμό της διακομιδής ενός περιστατικού σε ΜΕΘ συμβεβλημένης ιδιωτικής κλινικής.

Επισημαίνεται, ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, που διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ σε κλίνες ΜΕΘ, δεν καταβάλλουν συμμετοχή στα νοσήλια και διαφορά νοσηλείας, αλλά και οι δαπάνες νοσηλείας για τις κλίνες ΜΕΘ αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα ορισθέντα στον Ενιαίο Κανονισμό Παρόχων Υγείας (ΕΚΠΥ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ανακαλεί συσκευασμένα παγάκια ο ΕΦΕΤ

Ιατρικό: Αποχώρησαν οι διευθυντές ψηφιακής οργάνωσης και επιχειρησιακής ανάπτυξης

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Το MedWatch επεκτείνεται σε οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως τις 9 Οκτωβρίου
  • Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω 9 μποφόρ
  • Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα και την Κύπρο στο Δικαστήριο της ΕΕ για ελλείψεις στους XYTA

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • IMO Secretary-General mourns seafarers killed during rescue of hijacked ship
  • Citi Becomes First Bank to Launch Multi-Market Instant Payments on the Swift Payments Scheme
  • HSBC launches HSBCnio digital banking solution for businesses
  • Συνολικά 188 νεκροί σε δυστυχήματα στον αγροτικό κλάδο από το 2022
  • Εθνική Τράπεζα: Τριήμερη παρουσία στο οικοσύστημα καινοτομίας της Κύπρου
  • Το MedWatch επεκτείνεται σε οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version