ΙΑΣΩ: Εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις της κλινικής Μαστού

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 14:29

Τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Μαστού εγκαινίασε η μαιευτική - γυναικολογική κλινική Ιασώ, επένδυση που ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ, αναβαθμίζοντας τις υποδομές του μεγαλύτερου σε περιστατικά Κέντρου Μαστού της χώρας και του πέμπτου μεγαλύτερου στην Ευρώπη.

Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες στεγάζουν την Α΄ και την Β΄ Κλινική Μαστού δημιουργήθηκαν στην μαιευτική και γυναικολογική κλινική Ιασώ με στόχο να συνδυάζουν άριστη ιατρική φροντίδα από εξειδικευμένες επιστημονικές ομάδες με ειδική εκπαίδευση και πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού και το καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης για τις χιλιάδες γυναίκες που επισκέπτονται το Κέντρο ετησίως καθώς και τα περίπου 2.000 χειρουργεία που διενεργούνται για παθήσεις μαστού.

Το Κέντρο προσφέρει ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών σε όλα τα επίπεδα πρώιμης διάγνωσης και θεραπείας. Διενεργείται προσυμπτωματικός έλεγχος (screening) μαστού, όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις, όλες οι επεμβάσεις που αφορούν τις καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του μαστού καθώς και η μετεγχειρητική παρακολούθηση κυρίως των περιπτώσεων καρκίνου μαστού.

Υποστηρίζεται από όλα τα απαραίτητα Τμήματα του ΙΑΣΩ και είναι σε άμεση συνεργασία με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως ακτινολόγους, κυτταρολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς ιατρούς, γυναικολόγους, ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές, πλαστικούς χειρουργούς.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τις ασθενείς και τις οικογένειές τους με τη διενέργεια γενετικής συμβουλευτικής και γονιδιακών ελέγχων από εξειδικευμένους γενετιστές που προσεγγίζουν την πιθανότητα κληρονομικότητας του καρκίνου του μαστού

Στο Ιατρείο πρώιμης διάγνωσης πραγματοποιείται κλινική εξέταση των γυναικών ενώ υπάρχει δυνατότητα για άμεση διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων όπως μαστογραφία, υπερηχογράφημα καθώς και επεμβατικών διαγνωστικών πράξεων.

Οι ασθενείς με Λεμφοίδημα παρακολουθούνται από ομάδα ειδικών φυσικοθεραπευτών και ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην υποστήριξη των ασθενών με την βοήθεια ειδικών ψυχοθεραπευτών

Επιπλέον, το Κέντρο Μαστού διαθέτει Μονάδα επιμέτρησης γυναικών μεγάλου κινδύνου για Καρκίνο Μαστού, Μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης με ειδική ψυχο-ογκολόγο, Τμήμα στατιστικών αναλύσεων και Εσωτερικό Ογκολογικό Συμβούλιο. Το Ογκολογικό Συμβούλιο παρουσία ιατρών όλων των ειδικοτήτων συνεδριάζει μια φορά την εβδομάδα όπου αποφασίζεται ο περαιτέρω θεραπευτικός χειρισμός βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών (εξατομικευμένη θεραπεία).

Στο Κέντρο μαστού αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ειδικές ομάδες ασθενών όπως:

- Οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κάτω των 35 ετών
Οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού κατά την διάρκεια της κυήσεως
- Οι άτοκες νεαρές ασθενείς όπου δίνεται η δυνατότητα διατήρησης της γονιμότητας με στόχο να μπορούν να τεκνοποιήσουν μετά την θεραπεία τους και κατά τον χρόνο που θα το επιτρέπει η γενική τους κατάσταση
- Ασθενείς που ολοκλήρωσαν την θεραπεία τους και κρίθηκε ότι μπορούν να τεκνοποιήσουν. Παρακολουθούνται ειδικά σε συνεργασία με το τμήμα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα σε αυτές τις κατηγορίες ασθενών είναι εξαιρετικά. Την τελευταία τριετία έχουν γεννηθεί περίπου 50 παιδιά η μητέρα των οποίων νόσησε από καρκίνο μαστού.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok