Ετοιμάζεται τροπολογία για ιατρικά εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 14:14Την άμεση κατάθεση τροπολογίας που θα προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις της λειτουργίας των εποπτευόμενων ιατρικά χώρων για τη χρήση ναρκωτικών, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
Με τη νέα ρύθμιση που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, θα δημιουργηθεί μητρώο καταγραφής ληπτών, και όσοι εντάσσονται σε αυτό δεν θα διώκονται, ανέφερε ακόμη ο υπουργός Υγείας.
«Έχουμε πειστεί απόλυτα ότι είναι ένα μέτρο μείωσης της βλάβης», τόνισε, απαντώντας σε επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Κώστα Μπαργιώτα. «Ήδη λειτουργούν 90 τέτοιοι εποπτευόμενοι χώροι σε 7-8 ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε ο υπουργός, ενώ ανέφερε ακόμη ότι η χώρα μας είναι από τις πρώτες στην ΕΕ στη θεραπευτική κάλυψη των εξαρτημένων.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Πειραιώς - Δείκτης Στεγαστικού Κλίματος: Προσδοκίες και αντιλήψεις των ελληνικών νοικοκυριών για την αγορά ακινήτων -
Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική o κ. Μιχάλης Κολέτσος -
Bioderma & Emmanouela Cosmetics δημιουργούν το Pink with Purpose Kit, για να ενισχύσουν το «Άλμα Ζωής» -
Ferrari: Αύξηση 6% των εσόδων στο εννεάμηνο, στα 5,68 δισ. ευρώ -
Κυβερνοεπίθεση σε κρεοπωλείο στην Κηφισιά – Ανέβασαν τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς -
ΟΤΕ: Πρόταση του ΔΣ για επανεκλογή του Κώστα Νεμπή για νέα τριετή θητεία