Εντός του Μαρτίου η εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 09:17Τα δύο «τεχνικά ζητήματα» που εκκρεμούν, δηλαδή η απόφαση του ΣτΕ για το Ελληνικό και η αδιάλειπτη εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, απέτρεψαν χθες τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να ανάψουν «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ.
Για αμφότερα τα ζητήματα η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει δεδομένου ότι αφορούν στη δικαστική εξουσία και τις τράπεζες αντίστοιχα. Όπως όλα δείχνουν, όμως, και για τα δύο θα υπάρξουν σύντομα λύσεις και η δόση αναμένεται να εκταμιευθεί εντός του Μαρτίου. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται στην Αθήνα τα κλιμάκια των θεσμών για την έναρξη της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης.
Αυτά που επίσης μπορεί να κρατήσει κάποιος από το χθεσινό Eurogroup είναι ο διάλογος σε πολύ έντονο ύφος και η διαφωνία του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, με αφορμή τους πλειστηριασμούς, καθώς και η συζήτηση των υπουργών Οικονομικών για το ζήτημα ελάφρυνσης χρέους αλλά και τη μεταμνημονιακή εποχή για την Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά το επεισόδιο, ο Ιταλός τραπεζίτης φέρεται να τόνισε στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ ότι οι συμβολαιογράφοι θα πρέπει να αρχίσουν να υπογράφουν τoυς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προκαλώντας την οργή του τελευταίου.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
IMO Secretary-General mourns seafarers killed during rescue of hijacked ship -
Citi Becomes First Bank to Launch Multi-Market Instant Payments on the Swift Payments Scheme -
HSBC launches HSBCnio digital banking solution for businesses -
Συνολικά 188 νεκροί σε δυστυχήματα στον αγροτικό κλάδο από το 2022 -
Εθνική Τράπεζα: Τριήμερη παρουσία στο οικοσύστημα καινοτομίας της Κύπρου -
Το MedWatch επεκτείνεται σε οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους