Σε επίπεδα ρεκόρ το παγκόσμιο χρέος, στα 233 τρισ. δολάρια το γ΄ τρίμηνο του 2017
Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 09:29Στα 233 τρισεκατομμύρια δολάρια αυξήθηκε το παγκόσμιο χρέος το γ΄ τρίμηνο του 2017 και ήταν κατά τουλάχιστον 16 τρισ. μεγαλύτερο σε σχέση με τα τέλη του 2016, σύμφωνα με ανάλυση του Institute of International Finance.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, το χρέος του ιδιωτικού τομέα άγγιξε ιστορικά υψηλά στον Καναδά, τη Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα, την Ελβετία και την Τουρκία.
.
Την ίδια ώρα, όμως, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς «ανέβασε ταχύτητα» η οικονομική ανάπτυξη.
Όπως αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές του IIF, «ένας συνδυασμός παραγόντων, περιλαμβανομένης της συγχρονισμένης άνω των δυνατοτήτων παγκόσμιας ανάπτυξης, της αύξησης του πληθωρισμού (Κίνα, Τουρκία) και των προσπαθειών να αποτραπεί μια αποσταθεροποιητική συσσώρευση χρέους (Κίνα, Καναδάς), συνέβαλαν στην υποχώρηση».
Σχετικά Άρθρα
- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ψηφιακές εξετάσεις οδηγών και νέο σύστημα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας
- Νορβηγία: Απαγόρευση πρόσβασης σε TikTok, Snapchat και Roblox σε άτομα κάτω των 16 ετών
- Σήφης Βαλυράκης: Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε η Εισαγγελία Εφετών
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities -
Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group -
Allstate - September 2026 Monthly Release -
ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση -
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price