ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

ΕΤΕπ: Χρηματοδοτεί με 85 εκατ. ευρώ τις ΑΠΕ στην Ελλάδα

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 12:42

Σύμβαση χρηματοδότησης δανείου ύψους 85 εκατ. ευρώ με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες σύναψε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προσφέροντας την υψυλότερη χρηματοδότηση που έχει γίνει ποτέ στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.

Τη σύμβαση υπέγραψαν από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ο κ. Nicholas Jennett, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής της Ομάδας Επενδύσεων για την Ελλάδα, και από την πλευρά της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ο κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, και ο κ. Ηλίας Μοναχολιάς, Διευθύνων Σύμβουλος.

Το νέο πρόγραμμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα στηρίξει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επενδύσεις συνολικού ύψους 114 εκατ. ευρώ σε αιολικά πάρκα σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στην Κεφαλονιά, τη Χίο, τη Λέσβο, την Κρήτη, τη Μύκονο, τη Σάμο, την Εύβοια, τη Λήμνο, την Κάρπαθο, την Ικαρία, την Τήνο, τα Ψαρά και την Καρδίτσα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αποκατάσταση (repowering) υφιστάμενων αιολικών πάρκων, μερικά από τα οποία λειτουργούν εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια, καθώς και κατασκευή μικρών αιολικών πάρκων σε νέες περιοχές.

Επιπλέον θα στηρίξει την αποκατάσταση δύο παλαιών μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών, ενός σταθμού στην Άρτα και ενός στο Βέρμιο, καθώς και την κατασκευή δύο νέων μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών, στο Σμόκοβο και το Μακροχώρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Έκτακτο επίδομα 500 - 2.100 ευρώ για κατοίκους 32 νησιών πριν το τέλος του έτους

Δέκα εκατομμύρια ευρώ στη φορολοταρία της Κυριακής

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στο νοσοκομείο ο αναπλ. υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, μετά από αδιαθεσία στη Βουλή
  • Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια
  • Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ
  • Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus
  • CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico
  • Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version