«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Πληρωμές 36,4 εκατ. ευρώ σε 3.677 προμηθευτές και εγκαταστάτες
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2026 19:17Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίζει τις πληρωμές προς προμηθευτές και εγκαταστάτες του Προγράμματος «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», στηρίζοντας έμπρακτα την ομαλή υλοποίηση του Προγράμματος σε ολόκληρη τη χώρα.
Μέσα στον τελευταίο μήνα πραγματοποιήθηκαν τρεις (3) δόσεις πληρωμών (22 Σεπτεμβρίου, 6 Οκτωβρίου και 26 Οκτωβρίου 2026), οι οποίες αφορούν 30.219 επιταγές που εξαργυρώθηκαν έως και τον Φεβρουάριο του 2026. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 36,4 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκε σε 3.677 προμηθευτές και εγκαταστάτες.
Η διαδικασία πληρωμών συνεχίζεται σταδιακά για το σύνολο των εξαργυρωμένων επιταγών, σύμφωνα με τη χρονική σειρά εξαργύρωσής τους, διασφαλίζοντας σταθερή χρηματοδοτική ροή προς τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίζει την υλοποίηση δράσεων που ενισχύουν την ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών, συμβάλλοντας παράλληλα στην τόνωση της αγοράς και στην προώθηση της ενεργειακής μετάβασης.
Οι πληρωμές καταβάλλονται απευθείας στους δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς των προμηθευτών.
Σχετικά Άρθρα
- Επιπλέον 6.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
- Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
- «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»: Αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας με τις εγκεκριμένες αιτήσεις
- Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Τουρκία: Πρόταση στην Αίγυπτο για συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών -
Stellantis: Άλμα 184% στα λειτουργικά κέρδη -
Deutsche Bank reports record third-quarter post-tax profit of € 1.9 billion -
Citi Board Elects James Flanagan to Board of Directors -
Santander added 17 million customers year-on-year, leading to an increase in underlying profit of 16% to €11.2 billion in the first nine months of 2026 -
ΔΑΑ: Ρεκόρ επιβατών στο εννεάμηνο - Πτώση στα καθαρά κέρδη