ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Ιταλία: Μεγάλη μείωση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 20:22

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση περιορίστηκε στην χώρα στο 1,8%, ενώ σε μηνιαία βάση διαμορφώθηκε στο -0,1%.

Τον Σεπτέμβριο, πάντα σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 5,3%. Η εντυπωσιακή μείωση οφείλεται, κυρίως, στον σημαντικό περιορισμό του κόστους της ενέργειας (- 17% στην ελεύθερη αγορά και – 32% στην προστατευόμενη). Οι τομείς που παρουσίασαν αύξηση των τιμών τον Οκτώβριο, είναι εκείνοι των ακινήτων (+ 4%), των μέσων μεταφοράς (+4%) και των τροφίμων (5,6%).

Σύμφωνα με τον Μαριάνο Μπέλα, υπεύθυνο της υπηρεσίας ερευνών του Ιταλικού Εμπορικού Συλλόγου Confcommercio, «συνολικά, στην Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη, η μείωση του πληθωρισμού συνεχίζεται με αδιάκοπο και σχετικά σύντομο ρυθμό», αλλά «η θετική αυτή πραγματικότητα τίθεται σε κίνδυνο από τις γεωπολιτικές εντάσεις της φάσης που διανύουμε».

Η Ιταλική Ένωση Καταναλωτών Codacons, τέλος, θεωρεί ότι «είναι οφθαλμαπάτη» και προσθέτει ότι «δεν πρόκειται για πραγματική μείωση των τιμών, από την στιγμή που ο μόνος μεγάλος περιορισμός κόστους αφορά την ενέργεια, ενώ τα τρόφιμα συνεχίζουν να ακριβαίνουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Επίδομα θέρμανσης: Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Νοεμβρίου ανοίγουν οι αιτήσεις

Ν/Σ κατά της φοροδιαφυγής - Σε πρόσθετα έσοδα 606 εκατ. ευρώ προσβλέπει το ΥΠΕΘΟ

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Ιταλία: Η κυβέρνηση ανήγγειλε αύξηση του φόρου για τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ακινήτων
  • Ιταλία: Αύξηση 87% στις αφίξεις μεταναστών από την Λιβύη το πρώτο εξάμηνο
  • Ιταλία: Πάνω από το 2% ο πληθωρισμός για πρώτη φορά από το 2023
  • Κομισιόν: Ξεκινά τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος κατά της Γαλλίας, της Ιταλίας και άλλων πέντε χωρών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum
  • Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου
  • Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ
  • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
  • Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version