Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Άλλες 75 νεοφυείς επιχειρήσεις θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Accelerator του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 15:23Η Επιτροπή επέλεξε 75 καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης του μέσου Accelerator του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ) για φέτος, η προθεσμία της οποίας έληξε τον Ιούνιο. Οι νεοφυείς αυτές επιχειρήσεις επελέγησαν στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά ανταγωνιστικής διαδικασίας, κατά την οποία κριτικές επιτροπές έμπειρων επενδυτών και επιχειρηματιών αξιολόγησαν 232 εταιρείες. Συνολικά, θα λάβουν χρηματοδότηση σχεδόν 400 εκατ. ευρώ υπό μορφή επιχορηγήσεων και επενδύσεων μετοχικού κεφαλαίου. Οι επενδύσεις μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθούν μέσω του Ταμείου του ΕΣΚ, το οποίο πλέον είναι πλήρως λειτουργικό. Οι επιλεγείσες εταιρείες έχουν ευρεία γεωγραφική διασπορά σε 21 χώρες, ενώ το 20 % των εταιρειών έχουν γυναίκες διευθύνουσες συμβούλους.
Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Πρόσφατα, η Επιτροπή έκανε ένα σημαντικό βήμα για την αναδιάρθρωση του Ταμείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας, διορίζοντας εξωτερικό διαχειριστή του Ταμείου. Το μέσο Accelerator και το Ταμείο του ΕΣΚ είναι πλέον πλήρως λειτουργικά και παρέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό επιχορηγήσεων, επενδύσεων και υπηρεσιών επιχειρηματικής επιτάχυνσης στις πλέον υποσχόμενες νεοφυείς επιχειρήσεις υπερπροηγμένης τεχνολογίας της Ευρώπης. Το μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Accelerator αποδεικνύει τη σημασία του. Χαίρομαι επίσης που βλέπω καλά ποσοστά συμμετοχής εταιρειών με γυναίκες διευθύνουσες συμβούλους, αλλά θα ήθελα να δω ακόμη περισσότερες στο μέλλον».
Από τον Μάρτιο του 2021 που το ΕΣΚ ξεκίνησε το πρόγραμμα Accelerator, πάνω από 7.000 νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αποστείλει τις ιδέες τους και πάνω από 4.000 έχουν υποβάλει πλήρεις αιτήσεις. Οι εταιρείες που ανακοινώθηκαν σήμερα ήταν μεταξύ των 1.006 εταιρειών που υπέβαλαν πρόταση στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης του 2022, η προθεσμία της οποίας έληξε στις 15 Ιουνίου και έρχονται να προστεθούν στις 238 εταιρείες που επελέγησαν για χρηματοδότηση από το ΕΣΚ το 2021 και το 2022.
Περισσότερα στοιχεία είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του ΕΣΚ.
Σχετικά Άρθρα
- ΣΕΑΑ: Με «γυρισμένα χιλιόμετρα» ένα στα δύο εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην ΕΕ
- ΕΕ: «Καμπάνα» €337 εκατ. στη Mondelēz για καταχρηστικές πρακτικές
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το πρώτο ευρωπαϊκό σύστημα πιστοποίησης της κυβερνοασφάλειας
- «Καμπάνες» 13,4 εκατ. ευρώ σε φαρμακευτικές εταιρείες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στο νοσοκομείο ο αναπλ. υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, μετά από αδιαθεσία στη Βουλή -
Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 38.500 ευρώ για ιδιοκτήτες - Προτεραιότητα στα κλειστά σπίτια -
Ελεγκτικό Συνέδριο: Προβλήματα στο φαρμακευτικό υλικό των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ -
Alpha Bank is consolidating its strategic presence in Cyprus -
CNP Assurances announces the signing of a binding agreement with Prudential Financial to acquire its insurance businesses in Brazil and Mexico -
Royal Bank announces new Executive Chair for Scotland as it looks ahead to 300th anniversary