Γεωργιάδης: Όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε ανακοινώσεις για τα καύσιμα
Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 14:20«Για τα καύσιμα, στο μέτρο που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά, η κυβέρνηση είναι εδώ για να δώσει λύση. Η βούληση είναι κάθε φορά που έχουμε περίσσευμα, να επιστρέφει στον κόσμο, εκεί που ‘πονάει’ ο κόσμος. Σήμερα 'πονάει' στα καύσιμα». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
Όσοι επαγγελματίες παίρνουν μηνιαίο λογαριασμό και έχουν μεγάλη κατανάλωση, έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν μείωση στον λογαριασμό τους, δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την μείωση των λογαριασμών ρεύματος είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση σε όλη την Ευρώπη».
Δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης οι αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα, αλλά δεν θα αφήσουμε τον λαό να δεινοπαθήσει, συμπλήρωσε ο ίδιος.
Σε ερώτηση, αν έρχονται παρεμβάσεις για τα καύσιμα, είπε πως «και για τα καύσιμα, στο μέτρο που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά, η κυβέρνηση είναι εδώ για να δώσει λύση. Η βούληση είναι κάθε φορά που έχουμε περίσσευμα, να επιστρέφει στον κόσμο, εκεί που 'πονάει ο κόσμος. Σήμερα 'πονάει' στα καύσιμα».
Ωστόσο, είπε ότι οι ανακοινώσεις γίνονται πάντα από το αρμόδιο υπουργείο, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αναζητεί τον δημοσιονομικό χώρο, χωρίς να φεύγουμε από τους δημοσιονομικούς στόχους.
Όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε τις ανακοινώσεις, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο των αγορών. 'Όλα πρέπει να γίνουν με ευαισθησία και ευθύνη, τόνισε.
Καθήκον όλων είναι να πάμε με κοινωνική αλληλεγγύη και να βοηθήσουμε αυτόν που έχει ανάγκη, σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όσοι ζητάνε μείωση του φόρου στα καύσιμα, θα πρέπει να πουν και πού θα βρεθούν τα λεφτά»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Άρθρα
- Άδ. Γεωργιάδης: Δέσμευση για αύξηση της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης
- Άδ. Γεωργιάδης: Πότε θα εφαρμοστεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα νοσοκομεία
- Αδ. Γεωργιάδης: «Εγώ πάντα έδειχνα ευγνωμοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά που με έκανε υπουργό Υγείας»
- Novartis: Άδ. Γεωργιάδης για άρση προστασίας μαρτύρων: Με νοιάζει να μάθω ποιοι τους έβαλαν
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion