Σε λειτουργία η πλατφόρμα καταγραφής τροφίμων
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 05:52Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου, η πλατφόρμα μέσω της οποίας πρέπει να δηλωθούν από επιχειρηματίες οι διαθέσιμες ποσότητες που υπάρχουν σε συγκεκριμένα προϊόντα, κυρίως πρώτες ύλες (σιτάρι, καλαμπόκι, άλευρα, ηλιέλαιο κ.α), όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε συνέντευξή του στο Κανάλι Ένα του Πειραιά.
Η καταγραφή αυτή, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς, θα πρέπει να επικαιροποιείται κάθε πέντε εργάσιμες ημέρες, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος των αποθεμάτων και να αποτρέπεται κάθε κερδοσκοπική προσπάθεια. Ήδη, από τους ελέγχους που έχουν γίνει, έχουν επιβληθεί πρόστιμα 1.500.000 ευρώ σε επιχειρήσεις, για προσπάθεια αισχροκέρδειας, είπε ο ΥπΑΑΤ και πρόσθεσε ότι υποχρέωση της πολιτείας είναι να γίνεται έλεγχος εάν δικαιολογείται η όποια ανατίμηση με βάση την αύξηση των πρώτων υλών. Ειδικά για όσους επιχειρήσουν κερδοσκοπία, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι το κράτος θα είναι αυστηρό. «Σε μια τέτοια περίοδο δεν είναι μόνο παράνομο, είναι και απολύτως ανήθικο, για όποιον το επιχειρεί», σημείωσε.
Επανέλαβε ότι το ΥπΑΑΤ στηρίζει τους αγρότες να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραγωγή και αναφέρθηκε στα μέτρα ύψους 200 εκατ. ευρώ που υλοποιούνται. Προσέθεσε, ότι εντός των επομένων ημερών, θα ανακοινωθεί ο τρόπος κατανομής της ενίσχυσης 45 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους για αγορά ζωοτροφών, με βάση τον τζίρο του προηγουμένου έτους.
Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι έχει διασφαλιστεί από την ΕΕ, για πολλά προϊόντα που εξαγάγαμε και πήγαιναν στις εμπόλεμες χώρες, να ενεργοποιηθεί το μέτρο των Κρατικών Ενισχύσεων, για απορρόφηση των προϊόντων αυτών στις εγχώριες αγορές.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Allstate to hold Q3 2026 earnings call Nov. 5, 2026 -
Ποινική δίωξη σε βάρος του Φίλιππου Καμπούρη, της συζύγου του και των υπόλοιπων κατηγορουμένων -
Υδρόγειος Ασφαλιστική: Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική της ταυτότητα -
HDI Global: Διεθνής επέκταση στον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης με επικεφαλής τον Colin Lavey -
ΟΔΔΗΧ: Στο 2,38% το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας -
Life Plan: Επετειακό ταξίδι στο Βιετνάμ και βραβεύσεις συνεργατών για τα 15 χρόνια λειτουργίας της