Α. Γεωργιάδης: Σύντομα και τα καύσιμα στο e-katanalotis

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 17:20

Συνέντευξή στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» παραχώρησε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Για το επερχόμενο κύμα ανατιμήσεων ανέφερε ότι «η ακρίβεια είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, δεν είναι μόνο ελληνικό. Στις ΗΠΑ ανακοινώσανε το μεγαλύτερο πληθωρισμό τους από το 1971. Ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι πολύ πάνω από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πλησίασε το 3%, που είναι ιστορικά υψηλό. Είναι ένα φαινόμενο που ασφαλώς μας ανησυχεί και το παρακολουθούμε.
Διακινδυνεύω μία πρόβλεψη. Αυτή η τάση της αυξήσεως των τιμών που βλέπετε θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το αργότερο μέχρι τις γιορτές.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε φτιάξει την εφαρμογή του e-katanalotis και εκεί θα προσθέσουμε σύντομα και τα καύσιμα. Οι καταναλωτές μπορούν να πηγαίνουν εκεί που τα προϊόντα είναι φθηνότερα. Εάν το εφαρμόσουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, θα πιέσουμε τις τιμές προς τα κάτω με τον φυσιολογικό τρόπο».

«Θα ακούσουμε, το Σάββατο, τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού για τη νέα μας οικονομική πολιτική. Και η οικονομική μας πολιτική έχει στόχευση τη μείωση των φόρων. Τώρα ποιους φόρους αφορά, αυτά είναι θέματα του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών».

Οι χθεσινές ανακοινώσεις από την ΕΛΣΤΑΤ, δηλαδή το καλύτερο ΑΕΠ, δίνει μεγαλύτερα περιθώρια στον Πρωθυπουργό για τα μέτρα που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ» όσον αφορά τη φημολογία για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ:

«Τα νούμερα που είδατε εχθές ήταν του δευτέρου τριμήνου, δηλαδή του Απριλίου, του Μαΐου και του Ιουνίου. Το καλό μας τρίμηνο είναι το επόμενο τρίμηνο, δηλαδή το τρίμηνο του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου όταν πράγματι ο τουρισμός και οι εξαγωγές έχουν πάει εξαιρετικά καλά. Άρα το επόμενο τρίμηνο θα είναι ακόμα καλύτερο του προηγούμενου. Αυτή η επιτυχία δεν είναι της Κυβερνήσεως. Αυτή η επιτυχία είναι των Ελλήνων.

Για πρώτη φορά τα στοιχεία της οικονομικής μας ανάπτυξης έχουν εντελώς υγιή χαρακτηριστικά. Για ποιο λόγο; Η ανάπτυξή μας δεν ήρθε μόνο από την κατανάλωση αλλά και κυρίως από τη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών που πλέον φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ και από τη πολύ μεγάλη αύξηση των επενδύσεων. Άρα, η αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου ήδη συντελείται.  

Επί πέντε συνεχόμενα τρίμηνα η Ελλάδα ξεπερνάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις επενδύσεις. Αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας, αυτό σημαίνει τζίρο για τα καταστήματα, αυτό σημαίνει καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους Έλληνες. Μην τα βλέπουμε όλα μαύρα.

Η οικονομική πολιτική της κυβερνήσεώς μας αποδίδει. Αυτό μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αρέσει όμως στους επιχειρηματίες που είχαν δουλειά, στα εστιατόρια που ήταν γεμάτα, στα ξενοδοχεία που είχαν τουρίστες, στις βιομηχανίες που κάνανε εξαγωγές, στους αγρότες που πούλησαν τα προϊόντα τους. Σε όλους τους λογικούς ανθρώπους αρέσει».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok