ΑΑΔΕ: Τρεις νέες ψηφιακές τελωνειακές υπηρεσίες από 1η Ιουλίου
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 18:59Η ΑΑΔΕ συνεχίζει τη διεύρυνση των ψηφιακών τελωνειακών υπηρεσιών της, θέτοντας σε λειτουργία από 1.7.2021, τρεις νέες υπηρεσίες στην πλατφόρμα icisnet.
Πρόκειται για:
1. Ψηφιακή αίτηση για την παροχή τελωνειακών υπηρεσιών εκτός ωραρίου ή/και εκτός τελωνειακού καταστήματος. Μέσω της νέας ψηφιακής υπηρεσίας, απλοποιείται η διαδικασία και διασφαλίζεται η ψηφιακή εξυπηρέτηση 80.000 αιτήσεων που υποβάλλονταν με φυσική παρουσία των συναλλασσόμενων, εξοικονομώντας πόρους για τα τελωνεία και την εμπορευματική κοινότητα, με απτά οφέλη και για τη δημόσια υγεία.
2. Για αποστολές εμπορευμάτων από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξίας μέχρι 150 ευρώ, τίθενται σε λειτουργία τα εξής:
2.1. Για παραλαβές δεμάτων από τρίτες χώρες, αναβολή απόδοσης του ΦΠΑ από τις ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές επιχειρήσεις μέχρι την 16η ημέρα του επόμενου μήνα της εισαγωγής, χωρίς να απαιτείται άδεια και σύσταση εγγύησης.
2.2. Νέα υπεραπλουστευμένη διασάφηση πριν την άφιξη των εμπορευμάτων στη χώρα μας, με τα λιγότερα δυνατά στοιχεία ανά αποστολή - δέμα, τόσο για τις εμπορικές (B2C - από επιχείρηση σε καταναλωτή) όσο και τις μη εμπορικές αποστολές (C2C - από ιδιώτη σε ιδιώτη), επιταχύνοντας έτσι τον τελωνισμό και την απελευθέρωση των συγκεκριμένων αποστολών.
Λεπτομέρειες για τις δυο νέες ψηφιακές διευκολύνσεις παρέχονται με την Ε. 2133/2021.
Η ΑΑΔΕ συνεχίζει να υλοποιεί τη στρατηγική ψηφιοποίησης των τελωνειακών υπηρεσιών της, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.
Σχετικά Άρθρα
- «Ραβασάκια» από την ΑΑΔΕ για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιοι θα πληρώσουν διπλά και μέχρι πότε μπορούν να γλιτώσουν το πρόστιμο
- ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη Δήλωση Έναρξης Χρήσης των εφαρμογών timologio/myDATAapp στην ηλεκτρονική τιμολόγηση
- Από 1ης Ιουλίου 2027 η υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τράπεζας
- ΑΑΔΕ: Από σήμερα σε νέα ψηφιακή εποχή με AI, Big Data και «έξυπνους» ελέγχους – Οι 5 μεγάλες αλλαγές
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Συντάξεις Νοεμβρίου: Νωρίτερα λόγω 28ης Οκτωβρίου - Πότε θα καταβληθούν -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion