Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 16:27Παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) o Μάρτιν Τζούρντα.
Ο Τζούρντα είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή τον Ιούνιο του 2017 και η τριετής θητεία του που έληξε τον Μάιο του 2020 ανανεώθηκε το περασμένο καλοκαίρι.
Ο Μάρτιν Τζούρντα είχε προ λίγων ημερών αποκαλύψει μέρος του χρονοδιαγράμματος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, ήτοι την πρόθεση του Ταμείου να μειώσει το ποσοστό του στην Τράπεζα Πειραιώς κάτω του 30% από 61,3% σήμερα.
Επίσης, χρονικά η πληροφορία έρχεται μετά την παραίτηση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου, Μαρίκας Φραγκάκη.
Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και τους θεσμούς, θα πρέπει τώρα να αναζητήσει το διάδοχο σχήμα, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, Ηλία Ξηρουχάκη, και τα μέλη του γενικού συμβουλίου να παραμένουν.
Σχετικά Άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Tokio Marine Settles Lawsuit with Credit Suisse -
Santander increases 2026 interim cash dividend by 10% to 12.7 euro cents per share -
Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα και την Κύπρο στο Δικαστήριο της ΕΕ για ελλείψεις στους XYTA -
Ιατρικό Αθηνών: Υποχώρηση των καθαρών κερδών στο εξάμηνο -
ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ 277,3MW στην Πολωνία -
Bayer Ελλάς: Μια συμβολική δράση με μήνυμα πρόληψης, μια διαρκής προσπάθεια μέσω της επιστήμης