ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Σε χρόνο ρεκόρ οι επιστροφές φόρου

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 12:12

Σημαντικά υψηλότερος σε σχέση με πέρυσι είναι ο ρυθμός, με τον οποίο καταβάλλονται φέτος οι επιστροφές φόρου στους λογαριασμούς των δικαιούχων φορολογουμένων πολιτών. Αιτία, η απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, σύμφωνα με την οποία οι επιστροφές φόρου πληρώνονται από το Δημόσιο το πολύ σε δέκα ημέρες από την ημερομηνία εκκαθάρισης της φορολογικής δήλωσης.

Έτσι, μέχρι και το τέλος Ιουλίου, και για δηλώσεις που υποβλήθηκαν οριστικά έως και τις 20 του ίδιου μήνα, είχαν πιστωθεί με τα ποσά των επιστροφών οι τραπεζικοί λογαριασμοί 509.000 φυσικών προσώπων, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 121 εκατ. ευρώ.

Στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, οι φορολογούμενοι, που είχαν εισπράξει την επιστροφή φόρου, ήταν 364.000 και το συνολικό ποσό έφτανε στα 97 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, φέτος ήδη οι δικαιούχοι που πληρώθηκαν είναι αυξημένοι κατά 40% και το συνολικό ποσό κατά 20%.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για δύο λόγους, όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ. Πρώτον, γιατί οι φορολογούμενοι εισπράττουν άμεσα την επιστροφή φόρου. Δεύτερον, διότι προλαβαίνουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και γλιτώνουν το συμψηφισμό με τυχόν οφειλές από το συγκεκριμένο φόρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

7.931 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

Στα 1,847 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης τον Ιούνιο

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Στο TAXISnet η δήλωση IBAN για τις επιστροφές φόρου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Εθνική Τράπεζα: Τριήμερη παρουσία στο οικοσύστημα καινοτομίας της Κύπρου
  • Το MedWatch επεκτείνεται σε οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως τις 9 Οκτωβρίου
  • Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω 9 μποφόρ
  • Ειρ. Αγαπηδάκη: Γρίπη και COVID «έρχονται» μαζί και φέτος
  • Εθνική Τράπεζα - Skroutz: Ένας χρόνος συνεργασίας στις πληρωμές και την επιβράβευση αγορών

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version