Στο 7,3% η ανεργία στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 17:59Στα χαμηλότερα επίπεδα από τη χρηματοπιστωτική κρίση διαμορφώθηκε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί πολύ τον Μάρτιο λόγω του κορωνοϊού.
Τον Φεβρουάριο, ένα μήνα πριν από την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού στο μεγαλύτερο μέρος των 19 κρατών-μελών της ευρωζώνης λόγω της πανδημίας, η ανεργία μειώθηκε στο 7,3%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2008, σύμφωνα με την Eurostat.
Είναι πιθανό αυτό το επίπεδο να παραμείνει το πιο χαμηλό για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχολίασε ο Μπερτ Κόλιν, αναλυτής της ING, για να προσθέσει ότι «η αύξηση της ανεργίας είναι αναπόφευκτη. Το πραγματικό ερώτημα είναι εάν οι κυβερνήσεις θα καταφέρουν να περιορίσουν την άνοδο».
Μεταξύ των 19 κρατών-μελών της ευρωζώνης τα χαμηλότερα ποσοστά της ανεργίας καταγράφονται στην Ολλανδία (2,9%) και στη Γερμανία (3,2%), ενώ τα υψηλότερα στην Ελλάδα (16,3% τον Δεκέμβριο του 2019) και στην Ισπανία (13,6%).
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,5% τον Φεβρουάριο, σταθερό σε σχέση με τον Ιανουάριο.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός -
Arthur J. Gallagher & Co. Acquires Albany Insurance Services Limited -
Almi Marine: Τρία ακόμη Ultramax 64.000 dwt στο COSCO Zhoushan -
Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Αυξημένη 3,5% η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο -
Alpha Bank: Στο 4% ο πληθωρισμός μετά την ενεργειακή κρίση -
Οκτώ συλλήψεις για απάτη στον ΕΦΚΑ - Συνελήφθησαν ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του