Στα 7 δισ. ευρώ το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το 2021
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 18:50Μια καλή εικόνα για το σύνολο των δαπανών μέχρι και δύο χρόνια μετά το τέλος της υποχρέωσης για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% δίνει το κείμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021-2024 που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Είναι ενδεικτικό ότι ο προϋπολογισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αναμένεται να αυξηθεί τον επόμενο χρόνο στα 7 δις ευρώ από 6,75 δις ευρώ φέτος και θα παραμένει σε αυτό το ύψος μέχρι και το 2024. Αυτό με την προυπόθεση ότι δεν υπάρχει ακόμη καμία τελική απόφαση για την αλλαγή χρήσης των 4,2 δις ευρώ από τα κέρδη των ομολόγων και φυσικά δεν έχουν ξεκινήσει νέες συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα .
Επίσης, οι γενικές κρατικές δαπάνες θα παρουσιάσουν μια ελαφρά ανοδική τάση παρά το γεγονός ότι οι στόχοι για πρωτογενή θα παραμείνουν το 3,5% του ΑΕΠ ως το 2022 . Με τη βοήθεια της αύξησης του ΑΕΠ οι δαπάνες από 57,2 δισ. ευρώ φέτος θα αυξηθούν σημαντικά στα 59,1 δις το 2021, στα 59,5 δις ευρώ το 2022 και στα 59,8 δις το 2023 και το 2024.
Τέλος, οι συνολικές παροχές προς τους εργαζομένους θα παραμείνουν σταθερά στα 13,3 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Εθνική Τράπεζα: Τριήμερη παρουσία στο οικοσύστημα καινοτομίας της Κύπρου -
Το MedWatch επεκτείνεται σε οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως τις 9 Οκτωβρίου -
Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω 9 μποφόρ -
Ειρ. Αγαπηδάκη: Γρίπη και COVID «έρχονται» μαζί και φέτος -
Εθνική Τράπεζα - Skroutz: Ένας χρόνος συνεργασίας στις πληρωμές και την επιβράβευση αγορών