Το Ε.Ε.Α. δίπλα στο Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 14:53
Το Ε.Ε.Α. δίπλα στο Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας

 Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης κοινωνικής του προσφοράς, προχώρησε σε μία ενέργεια στήριξης του έργου του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Συγκεκριμένα, προσέφερε ως δωρεά 16 πολυμηχανήματα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών, την ευθύνη λειτουργίας των οποίων έχει το ΚΕΘΙ.

Η παράδοση έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΘΙ παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, της Προέδρου της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., κας Χριστίνας Φυτέα, και της Προέδρου του ΚΕΘΙ, κας Σόνιας Τάνταρου-Κρίγγου, την Πέμπτη 16.01.2020.

«Αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί το ΚΕΘΙ, με στόχο την άρση των έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων και τη στήριξη γυναικών θυμάτων βίας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, δεν θα μπορούσε, δεδομένης της κοινωνικής του ευαισθητοποίησης, παρά να συμβάλει στο μέτρο του δυνατού, σε αυτό.

Η δωρεά μας αποτελεί ένα πρώτο βήμα υποστήριξης γυναικών, η ενδυνάμωση των οποίων είναι βέβαιο ότι αναβαθμίζει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, που είναι και απώτερος στόχος όλων μας. Η στήριξη εξάλλου του Ε.Ε.Α. στη γυναικεία επιχειρηματικότητα φαίνεται και από τη σύσταση της αρμόδιας Επιτροπής, η οποία έχει ήδη παράξει αξιόλογο έργο», τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Από την πλευρά της η κα Χριστίνα Φυτέα ανέφερε:

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ΕΕΑ στηρίζουν έμπρακτα κάθε δράση και ενέργεια που αφορά στην ενίσχυση των Γυναικών όχι μόνο υπό το πρίσμα της Ισότητας και των ίσων δικαιωμάτων αλλά και από την καθολική τους ενδυνάμωση, μέσα από την Εκπαίδευση, τη δημιουργία κινήτρων και ενεργειών που θα αποφέρουν την πολυπόθητη εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής τους ζωής.

Προσωπικά ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο κυρία Σόνια Τάνταρου για τη συνεισφορά της στον εποικοδομητικό διάλογο που έχουμε ανοίξει, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε από κοινού δράσεις πρόληψης και καταπολέμησης όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών , τον τερματισμό της αναπαραγωγής στερεοτύπων των φύλων και ενίσχυσης αυτών».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και την Πρόεδρο της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου, κα Χριστίνα Φυτέα, για τη δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού προς το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

Ο εν λόγω εξοπλισμός θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών των Συμβουλευτικών Κέντρων, την ευθύνη λειτουργίας των οποίων έχει το ΚΕΘΙ. Τα κέντρα αυτά παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στήριξης σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων και εντάσσονται στις δομές του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Η υποστήριξη του έργου τους είναι μείζονος σημασίας και εκ μέρους του Δ.Σ. εκφράζω τις θερμές μας ευχαριστίες για τη δωρεά αυτή. Ευελπιστούμε και στο μέλλον να τους έχουμε αρωγούς στις δράσεις μας», δήλωσε η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, κα Σόνια Τάνταρου- Κρίγγου.

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) ιδρύθηκε το 1994, υπάγεται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Το ΚΕΘΙ ενεργοποιείται δυναμικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής ζωής. Μεταξύ άλλων, διεξάγει έρευνες, εκπονεί μελέτες και πραγματοποιεί εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα δράσης.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok