ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Ρέγκλινγκ: Να αποδείξει η Ελλάδα ότι δεν θα αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 09:17

Μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποδείξει σε εταίρους και αγορές πως δεσμεύεται να μην αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, με αφορμή την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 15 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM, τα 9,5 δισ. της δόσης θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του μαξιλαριού ρευστότητας και τα 5,5 δισ. για την αποπληρωμή του χρέους.

Μετά την εκταμίευση το μαξιλάρι ρευστότητας θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ συνολικά και θα καλύψει περίπου 22 μήνες χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μετά το τέλος του προγράμματος στις 20 Αυγούστου.

Σε δήλωσή του ο Ρέγκλινγκ κάνει λόγο για μήνυμα που στέλνει η τελευταία εκταμίευση στις αγορές ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σημαντικά.

«Η δέσμευση και η σκληρή δουλειά του ελληνικού λαού τώρα αποδίδει καρπούς. Το τελικό πακέτο μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσε η Ελλάδα περιελάμβανε σημαντικές δράσεις στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, καταπολεμώντας τη φοροδιαφυγή, στη μεταρρύθμιση των δημοσίων εσόδων και την επίλυση των μη εξυπηρετούμενων δανείων», ανέφερε.

Σημειώνει πως η χώρα πλέον πρέπει να αποδείξει στους εταίρους και τις αγορές ότι δεσμεύεται να μην αναστρέψει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί και να ακολουθήσει βιώσιμες οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές που είναι αναγκαίες μακροπρόθεσμα προκειμένου να αποτελέσει μια ισχυρή οικονομία που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ η 20ή Αυγούστου θα αποτελέσει ορόσημο.

Μετά την εκταμίευση των 15 δισ., η οικονομική ενίσχυση του ESM προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος ανέρχεται σε 61,9 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα 86 δισ. που ήταν αρχικά διαθέσιμα.

Συνολικά, ο ESM και το ΕΤΧΣ έχουν εκταμιεύσει περίπου 204 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, αποτελώντας τον μεγαλύτερο πιστωτή της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ομόλογα: Κάτω από 1% το ιταλικό 2ετές - Στο 4,08% το ελληνικό 10ετές

Συμφωνία Κύπρου – Αιγύπτου για υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Έγκριση ESM – EFSF για την πρόωρη αποπληρωμή ελληνικού χρέους ύψους 7,935 δισ. ευρώ
  • ESM: «Πράσινο φως» για εκταμίευση 748 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα
  • Ο Πάολο Φιορέτι νέος επικεφαλής του ESM για την Ελλάδα
  • Μ. Σεντένο: Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • Arthur J. Gallagher & Co. Acquires Albany Insurance Services Limited
  • Almi Marine: Τρία ακόμη Ultramax 64.000 dwt στο COSCO Zhoushan
  • Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Αυξημένη 3,5% η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο
  • Alpha Bank: Στο 4% ο πληθωρισμός μετά την ενεργειακή κρίση
  • Οκτώ συλλήψεις για απάτη στον ΕΦΚΑ - Συνελήφθησαν ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version