Συντριβή Mirage: Tα αίτια του θανάτου του σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 08:33Επιβεβαιώνοναι οι αρχικές εκτιμήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, αναφορικά με τα αίτια της συντριβής του Mirage 2000 και το θάνατο του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, μετά τις αναφορές των Γάλλων που «διάβασαν» τον καταγραφέα πτήσεων του μαχητικού αεροσκάφους.
Όπως αναφέρει το Militaire.gr, τα στοιχεία δείχνουν ότι η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή, ενώ αποκλείεται οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο αεροσκάφος.
Οι μέχρι στιγμής έρευνες, οι οποίες είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους, έχουν αποκλείσει και ένα ακόμη ενδεχόμενο που κάποιοι στην Πολεμική Αεροπορία είχαν αφήσει ανοιχτό. Αυτό της υποξίας, που μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία, σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολλή ώρα τα δύο Mirage 2000 την ημέρα της πτώσης.
Το πόρισμα που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα θα είναι απόρρητο και το μόνο πρόσωπο που θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία της διερεύνησης θα είναι η σύζυγος του Γιώργου Μπαλταδώρου, σύμφωνα με δέσμευση του ΥΕΘΑ, Πάνου Καμμένου, σε συνάντηση που είχε μαζί της αμέσως μετά από την κηδεία του Σμηναγού.
Σχετικά Άρθρα
- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ψηφιακές εξετάσεις οδηγών και νέο σύστημα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας
- Νορβηγία: Απαγόρευση πρόσβασης σε TikTok, Snapchat και Roblox σε άτομα κάτω των 16 ετών
- Σήφης Βαλυράκης: Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε η Εισαγγελία Εφετών
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price -
Citigroup: Net income for the third quarter 2026 of $5.2 billion, or $2.85 per diluted share -
Συνάντηση Β. Κικίλια με τον Υπουργό Μεταφορών της Κίνας: Πρόταση υποστήριξης της συμμετοχής ελληνικών εταιρειών παραγωγής ναυτιλιακού εξοπλισμού σε ναυπηγικά έργα στην Κίνα -
Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ανακαινίστηκε το Γ΄ Εργαστήριο της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ -
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ψηφιακές εξετάσεις οδηγών και νέο σύστημα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας