Πώς θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Τρίτη, 01 Μαΐου 2018 08:26Με απεργίες και στάσεις εργασίας συμμετέχουν στο φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.
Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα είναι την σήμερα τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.
Στο σιδηρόδρομο θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια που έχουν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 30/04/2018 στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, ενώ οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.
Οι συρμοί του μετρό θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται έως τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ ο ηλεκτρικός θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί.
Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00 μ.μ.
Στις ανακοινώσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς καταγγέλλουν την πολιτική της λιτότητας και της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους και επισημαίνουν ότι θα υπερασπιστούν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση για ξεπούλημα του Σιδηροδρόμου: «Ο αγώνας για ενιαίο - δημόσιο Σιδηρόδρομο προς όφελος του λαού θα συνεχιστεί όσο μακρύς κι αν είναι».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion -
Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite