Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Προεδρικό Μέγαρο: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 12:06Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία και του ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπογράμμισε ότι θεωρεί την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του και σημείωσε ότι ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα εκείνος παρέμεινε πιστός στον ελληνικό λαό.
«Η Ελλάδα, περισσότερο από άλλες χώρες, σφυρηλάτησε τη μοίρα της Ευρώπης. Επομένως, ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. Και αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση μου και ως Προέδρου του Eurogroup, αλλά και ως Προέδρου στη συνέχεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τόνισε ο κ. Γιούνκερ.
Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος εξήρε την καθοριστικής σημασίας συμβολή του κ. Γιούνκερ στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο σκληρό πυρήνα της στην Ευρωζώνη και μάλιστα μέσα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Επίσης, διαβεβαίωσε τον κ. Γιούνκερ ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η οποία υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, αναγνωρίζει ανεπιφυλάκτως τη συμβολή του.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Πειραιώς - Δείκτης Στεγαστικού Κλίματος: Προσδοκίες και αντιλήψεις των ελληνικών νοικοκυριών για την αγορά ακινήτων -
Νέος Τεχνικός Διευθυντής στην ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική o κ. Μιχάλης Κολέτσος -
Bioderma & Emmanouela Cosmetics δημιουργούν το Pink with Purpose Kit, για να ενισχύσουν το «Άλμα Ζωής» -
Ferrari: Αύξηση 6% των εσόδων στο εννεάμηνο, στα 5,68 δισ. ευρώ -
Κυβερνοεπίθεση σε κρεοπωλείο στην Κηφισιά – Ανέβασαν τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς -
ΟΤΕ: Πρόταση του ΔΣ για επανεκλογή του Κώστα Νεμπή για νέα τριετή θητεία