ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 18:38

Η τουρκική δικαιοσύνη απέρριψε και το τρίτο αίτημα για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Το σχετικό αίτημα προς τις τουρκικές Αρχές υπέβαλαν οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται επί 55 και πλέον ημέρες στην Αδριανούπολη, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέδεσε άμεσα την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, τους οποίους η Άγκυρα χαρακτηρίζει πραξικοπηματίες.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σημείωσε πως «υπήρξε μία απαράδεκτη σύνδεση ανάμεσα στους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται επί μακρόν, αυθαιρέτως και κατά παράβαση κάθε έννοιας φιλίας και καλής γειτονίας, με Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι ήλθαν στην Ελλάδα και ζήτησαν άσυλο».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, «είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις και οποιαδήποτε σύγχυση είναι αδιανόητη, διότι μία τέτοια σύγχυση δείχνει μία απαράδεκτη άγνοια του Διεθνούς Δικαίου».

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι από τις αρχές Μαρτίου, αναμένοντας να κατατεθεί το κατηγορητήριο από τους εισαγγελείς.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, η ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), κατά τη διάρκεια των εργασιών της εαρινής Συνόδου στο Στρασβούργο, κυκλοφόρησε γραπτή δήλωση, με την οποία ζητείται να απελευθερωθούν άμεσα και να τηρηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ηράκλειο Κρήτης: 300 διπλώματα αφαιρέθηκαν σε ένα μήνα

Συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ: Επί τάπητος η οικονομία και η καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
  • Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
  • Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure
  • Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών
  • ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version