ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Συμβούλιο Εφετών Λάρισας: Απέρριψε αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του Agarmis Burak

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 11:39

Απορρίφθηκε χθες από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση του Agarmis Burak, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο μαζί με άλλους οκτώ συμπατριώτες του στην Αθήνα και κρατείται στις φυλακές Λάρισας.

O 24χρονος Τούρκος διαμένει εδώ και 17 χρόνια στην Ολλανδία και είναι πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής. Κατηγορείται από τις τουρκικές Αρχές για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά στο Δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης για την έκδοση, ο Agarmis Burak είπε πως θέλει να γυρίσει στην Ολλανδία όπου σπούδαζε και εργαζόταν και τόνισε πως διώκεται από τις τουρκικές Αρχές διότι αγωνίζεται για τη δημοκρατία. Επίσης, σημείωσε πως δεν θέλει να εκδοθεί στην Τουρκία, γιατί πιστεύει πως θα υποστεί βασανιστήρια.

Κατά τη διάρκεια της δίκης κατέθεσαν δύο μάρτυρες, οι οποίοι υποστήριξαν πως η πολιτική κατάσταση στη Τουρκία δεν είναι καλή, δηλώνοντας βέβαιοι πως, εφόσον εκδοθεί, ο Agarmis Burak θα υποστεί βασανιστήρια.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να είναι αρνητική η απόφαση για την έκδοση του 24χρονου με το σκεπτικό ότι η κατάσταση στη γειτονική χώρα δεν είναι καλή για περιπτώσεις που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Real Madrid TV: Σήμερα η απόφαση αν θα δοθεί άδεια για κινηματογραφικές λήψεις στην Ακρόπολη

Σαντορίνη: 30 κιλά πλαστικής σακούλας βρέθηκαν στο στομάχι νεκρής φάλαινας

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI
  • Emirates: Μείωση 66% των κερδών στο α΄ εξάμηνο
  • Hertz: Έσοδα 2,6 δισ. δολαρίων στο γ΄ τρίμηνο και καλύτερη επίδοση τριετίας
  • AEGEAN: Αβάσιμες οι απειλές για βόμβα σε δύο πτήσεις της προς Μιλάνο και Βιέννη
  • Arthur J. Gallagher & Co. Announces Leadership Transition in Gallagher's Benefits & HR Consulting Division
  • PureHealth: Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 14,1% στα 482 εκατ. δολάρια ΗΠΑ στο εννεάμηνο

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version