Μητσοτάκης: «Όχι» σε Γεννηματά για συνταγματική αναθεώρηση
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 14:45Αρνητική είναι η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στη γραπτή πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, για την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε το πρωί επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά σχετικά με την πρότασή της για αναθεώρηση του Συντάγματος. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν είναι του παρόντος η αναθεώρηση και πρόσθεσε ότι «οι αλλαγές στο σύνταγμα απαιτούν ευρείες συναινέσεις που δεν διαμορφώνονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Η πρόταση της ΝΔ είναι για ευρεία αναθεώρηση που πάει πολύ πέρα από τα σωστά σημεία που θίγει η κα Γεννηματά».
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, η κα Γεννηματά έθεσε εκ νέου το ζήτημα ειδικά του άρθρου περί ευθύνης υπουργών και υπογράμμισε στον πρόεδρο της ΝΔ την ανάγκη «να μην χαθούν άλλα πέντε χρόνια».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion -
Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite