Guardian: Τουριστικά πακέτα στην Ελλάδα της κρίσης

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 15:14

Πακέτο διακοπών στην «Ελλάδα της κρίσης» προσφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία διοργανώνει για τους Βρετανούς τουρίστες επίσκεψη στη «Σάμο των προσφύγων» και συζήτηση με Έλληνες πολιτικούς.

Στο επταήμερο ταξίδι που τιμολογείται στις 2.500 λίρες (περίπου 3.000 ευρώ), οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πόσο έχει αλλάξει η Ελλάδα τα εννέα χρόνια της κρίσης, αλλά και πώς έχει επηρεαστεί από την προσφυγική κρίση. Την πρώτη ημέρα στη Σάμο, οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού. Σύμφωνα με την Guardian, οι συμμετέχοντες στο πακέτο θα μπορέσουν να συναντηθούν με εκπροσώπους ΜΚΟ που θα τους αναλύσουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι.

Μετά τη Σάμο θα ταξιδέψουν στην Αθήνα και θα επισκεφθούν την πλατεία Συντάγματος, όπου ανάμεσα στο 2010 και το 2012 είχαν γίνει μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον των μνημονίων. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν φιλανθρωπικές οργανώσεις και δομές φιλοξενίας προσφύγων και να δουν από κοντά τις επιπτώσεις που έφερε η κρίση στη ζωή των Ελλήνων, αλλά και των μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα.
 
«Η Ελλάδα έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτική στη δραστική λιτότητα», αναφέρει η Guardian και προσκαλεί τους Βρετανούς να «αξιοποιήσουν τα διδάγματα της ελληνικής κρίσης».
 
Εξάλλου, αναφέρει: «Συναντήστε την ανταποκρίτρια της Guardian στην Αθήνα, Έλενα Σμιθ, σε αυτήν τη συναρπαστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των προσφύγων στην Ελλάδα. Πουθενά στην Ευρώπη η οικονομική κρίση δεν είχε πιο βαθιά επίδραση από ό,τι στην Ελλάδα, όπου οι δραστικές περικοπές του προϋπολογισμού είχαν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων. Επιπλέον, η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη κρίση με τους πρόσφυγες. Αλλά με κάποιο τρόπο η χώρα απέδειξε ότι μπορεί να αντέξει. Ανακαλύπτουμε τα τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη. Η περιήγησή μας ξεκινάει από τους αμπελώνες της Σάμου, ένα γραφικό νησί μόλις ένα μίλι από την Τουρκία, και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα, την Αθήνα. Ταξιδεύουμε από απομακρυσμένες φάρμες στα προάστια της πόλης και στο κοινοβούλιο για να ακούσουμε από κοντά τις απόψεις των απλών ανθρώπων, των ΜΚΟ, των επιχειρήσεων και των πολιτικών. Κορυφαίοι αναλυτές και η Helena θα είναι στη διάθεσή σας και θα έχετε την ευκαιρία να θέσετε τα δικά σας ερωτήματα και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα», αναφέρει η διαφήμιση του «πακέτου».
 
Όπως ήταν αναμενόμενο, η σχετική διαφήμιση έχει προκαλέσει σάλο στα κοινωνικά δίκτυα με πολλούς χρήστες να κατηγορούν την Guardian όχι μόνο για έλλειψη οποιασδήποτε ευαισθησίας, αλλά και για κυνισμό απέναντι σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια ζει μια άνευ προηγουμένου κρίση.       

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video