Ανακαίνιση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 13:22Στην ανακαίνιση και αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, προχωρεί η αμερικανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ, το μεγάλο αυτό έργο αναμένεται να διαρκέσει περίπου 5 χρόνια. Επίσης, γίνεται γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, η περιοχή του πάρκου, κατά μήκος της Γέλωνος, θα παραμείνει κλειστή για το κοινό.
Η πρεσβεία ενημερώνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συνάψει σύμβαση με την αμερικανική εταιρεία Caddell Construction για την ανακαίνιση του κτιρίου, το οποίο κατασκευάστηκε από τον κορυφαίο Γερμανό αρχιτέκτονα Βάλτερ Γκρόπιους και εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουλίου του 1961.
Η αμερικανική πρεσβεία δεσμεύεται να επιστρέψει το πάρκο σε άριστη κατάσταση και ζητεί από τους γείτονες της περιοχής την κατανόησή τους, καθώς αποκαθιστά ένα «κτίριο - ορόσημο της περιοχής».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
MSC Cruises: Ημέρα Καριέρας εν πλω για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών -
ΑΔΜΗΕ: Η Φολέγανδρος συνδέθηκε με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα -
ΟΛΠ: Ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στα logistics -
ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Πληρωμές 32,34 εκατ. ευρώ για αγροτικές ενισχύσεις - Ξεκίνησαν οι καταβολές για τα Σχέδια Βελτίωσης -
ΤτΕ: Στα 2,5 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2026 -
Νορβηγία: Απαγόρευση πρόσβασης σε TikTok, Snapchat και Roblox σε άτομα κάτω των 16 ετών