Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, στα νησιά που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο όγκο του μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος από τα εδάφη της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βίτσας θα βρεθεί σήμερα στη Λέσβο, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια θα βρεθεί στη Μόρια όπου θα συμμετάσχει σε ενημερωτική σύσκεψη.
Στη συνέχεια, ο κ. Βίτσας θα συναντηθεί με εκπροσώπους των γειτονικών στον καταυλισμό χωριών Παναγιούδα και Μόρια, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά του θα επισκεφθεί και το δημοτικό καταυλισμό στον Καρά Τεπέ.
Την Παρασκευή ο υπουργός θα επισκεφτεί τη Χίο και τη Σάμο, ενώ το Σαββατοκύριακο θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά του στην Κω και τη Λέρο, όπου λειτουργούν Κέντρα υποδοχής και Ταυτοποίησης.



