Συμβούλιο Εφετών: «Όχι» για τρίτη φορά στην έκδοση των Τούρκων αξιωματικών
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 11:45Την ίδια μοίρα είχε και η τρίτη αίτηση των τουρκικών αρχών για έκδοση των «οκτώ», καθώς απορρίφθηκε μετά από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου, το νέο αίτημα ήταν αστήρικτο, χωρίς νέα στοιχεία, ενώ, όπως τόνισε η πρόεδρος του Συμβουλίου, Ιωάννα Κλάπα, «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι θα τύχουν δίκαιης δίκης, αντιθέτως θα υποστούν βασανιστήρια και εξευτελιστική και ταπεινωτική συμπεριφορά».
Η εισαγγελέας, κα Κυβέλου, ανέφερε ότι «από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν στο νέο αίτημα δεν γίνεται επίκληση νέων στοιχείων που να δείχνουν ότι θα έχουν δίκαιη δίκη και ότι έχει αλλάξει η κατάσταση στην Τουρκία».
Λίγο νωρίτερα, οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί στις τοποθετήσεις τους περιέγραψαν τις επιπτώσεις που είχε η σύλληψή τους στις οικογένειές τους και αρνήθηκαν τις κατηγορίες: «Όταν σκεφτόμαστε εκείνη τη νύχτα είναι σαν το σπίτι μας να έπιασε φωτιά και εμείς αποφασίσαμε να προστατευτούμε πηγαίνοντας στο γειτονικό σπίτι. Δεν ξέρουμε ποιος έβαλε τη φωτιά και η μοίρα μας εξαρτάται από το πώς μας βλέπει ο γείτονας», είπε χαρακτηριστικά ένας εκ των οκτώ.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Singapore Airlines: Επένδυση-μαμούθ 2 δισ. δολαρίων για τη ριζική ανακαίνιση των καμπινών και των υπηρεσιών της -
Εθνική Ασφαλιστική: Οκτώ διακρίσεις στα Content Marketing Awards 2026 και Peak Awards 2026 -
Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα -
Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI -
Emirates: Μείωση 66% των κερδών στο α΄ εξάμηνο -
Hertz: Έσοδα 2,6 δισ. δολαρίων στο γ΄ τρίμηνο και καλύτερη επίδοση τριετίας