Novartis: Να διαλευκανθεί η υπόθεση, συνεργαζόμαστε με τις Αρχές εδώ και 14 μήνες
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 10:07Την επιθυμία να διαλευκανθεί η υπόθεση όσο γρηγορότερα γίνεται εκφράζει μέσω ανακοίνωσής της η Novartis, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι συνεργάζεται για περισσότερους από 14 μήνες με τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές, αλλά και ότι πραγματοποιεί παράλληλα και τη δική της εσωτερική έρευνα.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι η μέχρι τώρα αντιπαράθεση που έχει γίνει και πολιτική «περιλαμβάνει ανακρίβειες, εικασίες και αναφορές χωρίς κανέναν σεβασμό στους εργαζομένους μας».
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Novartis Hellas αναφέρει:
«Καθώς η ερευνητική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο γύρω από τις φήμες και τις κατηγορίες που αναπαράγονται στα ΜΜΕ, οι οποίες είναι αποτέλεσμα επιλεκτικών διαρροών ενός απόρρητου φακέλου και μέρος της προανάκρισης.
Το περιεχόμενο του φακέλου αυτού δεν μας είναι γνωστό στο σύνολό του, ούτε υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της εταιρίας ή εργαζομένων της.
Ο δημόσιος διάλογος γύρω από την υπόθεση περιλαμβάνει ανακρίβειες, εικασίες, πολιτική αντιπαράθεση, καθώς και αναφορές χωρίς κανένα σεβασμό σε εργαζομένους μας. Η πραγματικότητα είναι ότι για περισσότερους από 14 μήνες η Novartis συνεργάζεται με τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές, ενώ διεξάγει και τη δική της εσωτερική έρευνα.
Επιδίωξή μας είναι η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατό με διαφάνεια και ειλικρίνεια από όλους τους εμπλεκομένους. Είμαστε αποφασισμένοι να κατανοήσουμε σε βάθος τα δεδομένα της υπόθεσης και δεσμευόμαστε ότι θα δράσουμε ανάλογα για τυχόν πράξεις που δε συνάδουν με τα υψηλά ηθικά επιχειρηματικά μας πρότυπα. Παράλληλα θα προστατεύσουμε την εταιρία και τους ανθρώπους μας με κάθε δυνατότητα που μας δίνουν οι κανόνες δικαίου.
Η δέσμευσή μας στη χώρα και η έμπρακτη υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας παραμένουν ανεπηρέαστες».
Σχετικά Άρθρα
- Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ψηφιακές εξετάσεις οδηγών και νέο σύστημα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας
- Νορβηγία: Απαγόρευση πρόσβασης σε TikTok, Snapchat και Roblox σε άτομα κάτω των 16 ετών
- Σήφης Βαλυράκης: Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης άσκησε η Εισαγγελία Εφετών
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price -
Citigroup: Net income for the third quarter 2026 of $5.2 billion, or $2.85 per diluted share -
Συνάντηση Β. Κικίλια με τον Υπουργό Μεταφορών της Κίνας: Πρόταση υποστήριξης της συμμετοχής ελληνικών εταιρειών παραγωγής ναυτιλιακού εξοπλισμού σε ναυπηγικά έργα στην Κίνα -
Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ανακαινίστηκε το Γ΄ Εργαστήριο της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ -
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Ψηφιακές εξετάσεις οδηγών και νέο σύστημα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας