Ιερώνυμος: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια αλλά εθνική συναίνεση
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 09:14Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την οποία ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό είχε το βράδυ της Πέμπτης ο Ιερώνυμος και μετά το πέρας της προέβη σε συναινετικές δηλώσεις.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος έστειλε μήνυμα ότι δεν είναι ώρα για συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, αλλά για εθνική συναίνεση κι επανέλαβε τις θέσεις της Εκκλησίας στο ζήτημα, ωστόσο συμπλήρωσε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη προς τους καθ' ύλην αρμόδιους ότι θα χειριστούν τα εθνικά θέματα με αίσθημα ευθύνης.
Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, επανέλαβε ότι σέβεται τις απόψεις και τις τοποθετήσεις της Εκκλησίας, ζήτησε, όμως, παράλληλα τη συμβολή της, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.
Υποσχέθηκε, τέλος, ότι θα ενημερώνει την Αρχιεπισκοπή και τον Ιερώνυμο προσωπικά για όλες τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Σχετικά Άρθρα
- Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου
- ΔΕΔΔΗΕ: Από 1ης Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Θάνου Πλεύρη στο Κολωνάκι -
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου -
Allianz Beach Arena for the LA28 Olympic and Paralympic Games joins the Allianz Family of Stadiums -
BNP Paribas Group: Results as of 30 September 2026 -
«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης αρχικά για κλειστές κατοικίες