Κ. Μητσοτάκης από Λαύριο: «Η Ελλάδα δεν θα ξαναγυρίσει στις εποχές των λαϊκιστών»
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2026 13:58Μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει στις εποχές των λαϊκιστών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Λαύριο μετά τα εγκαίνια του υπερυπολογιστή «Δαίδαλου».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «σε μία εποχή που πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα κοινωνικής αναταραχής, η Ελλάδα παραμένει μια χώρα πυλώνας σταθερότητας».
«Όταν βλέπουμε αυτές τις εικόνες οφείλουμε να δώσουμε μία δέσμευση ρητή: η Ελλάδα δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ πίσω στις εποχές της μεγάλης κοινωνικής αναταραχής, στις εποχές των λαϊκιστών που κάποιοι μας έταζαν ότι μπορούν, “με έναν νόμο και με ένα άρθρο” να σκίζουν μνημόνια, σε εποχές όπου το ψέμα κυριαρχούσε στον δημόσιο διάλογο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σχολίασε ότι «ενώ όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες δοκιμάζονται από την παγκόσμια ακρίβεια, η χώρα μας έχει τη δημοσιονομική δυνατότητα να μπορεί να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά».
«Ο κόσμος έχει προβλήματα, δεν κλείνουμε τα μάτια μας. Αλλά νοιαζόμαστε, προσπαθούμε, κάνουμε το καλύτερο. Μάγοι δεν είμαστε να λύσουμε όλα τα προβλήματα, όποιος σας τάζει ότι μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα, σας λέει ψέματα. Και αυτοί που υπόσχονται τα πάντα είναι αυτοί που το κάνουν διότι πολύ απλά δεν είναι υπεύθυνοι για τίποτα»..
«Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ανακουφίσει τους πολίτες»
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «εμείς είμαστε η μόνη σήμερα πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να ανακουφίσει τους πολίτες άμεσα αλλά μπορεί να τους δώσει και ένα όραμα και μια ελπίδα για καλύτερες μέρες μετά τις εκλογές τους 2027. Θα πορευτούμε από εδώ και στο εξής με την ίδια σεμνότητα που πρέπει να μας διακρίνει».
Τέλος, σχολίασε ότι «σε ένα δύσκολο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι η γνώμη της Ελλάδος μετράει, όταν είναι σε θέση να καταθέτει μια πρόταση για το μεταναστευτικό και τώρα γίνεται ευρωπαϊκή πολιτική. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιμένουν να υπονομεύουν το κύρος της χώρας».
Σχετικά Άρθρα
- Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι παράνομο, είναι αυθαίρετο και αντιβαίνει στην ίδια τη γεωγραφία
- Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι μία δύναμη ειρήνης, η οποία δεν εκβιάζει, αλλά ούτε εκβιάζεται και δεν απειλεί, αλλά ούτε και δέχεται απειλές
- Κ. Μητσοτάκης απο Κιλκίς: Έχουμε τη βούληση να συγκρουστούμε με τα «μεγάλα ψάρια»
- Μητσοτάκης: «Στόχος μας τα μεγάλα ψάρια» - Το μήνυμα για φοροδιαφυγή και διαφθορά στον αθλητισμό
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες μέχρι τη Δευτέρα -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 έως 6 Νοεμβρίου -
Allianz Beach Arena for the LA28 Olympic and Paralympic Games joins the Allianz Family of Stadiums -
BNP Paribas Group: Results as of 30 September 2026 -
«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης αρχικά για κλειστές κατοικίες -
Ν. Παπαθανάσης: 39,9 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας